25n
25N
25N

Un jutjat de València investiga una denúncia de CSIF contra Sanitat per no protegir als seus professionals

Un jutjat de València investiga una denúncia de CSIF contra Sanitat per no protegir als seus professionals
12/05/2020 -

El Jutjat d’Instrucció número 2 de València ha obert diligències prèvies després d’una denúncia de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) contra la Conselleria de Sanitat per no protegir als seus professionals davant la greu crisi de la Covid-19.

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, l’òrgan judicial ha admés la denúncia a fi d’esbrinar la identitat i circumstàncies de les persones responsables i la realitat dels fets succeïts, per si foren constitutius d’un delicte. Així mateix, ha traslladat les actuacions al ministeri fiscal perquè informe sobre la competència i admissibilitat de la denúncia.

CSIF va denunciar el passat 15 d’abril per via penal a Conselleria davant la falta de protecció al personal sanitari, la qual cosa podria constituir, entre altres, delicte de prevaricació per omissió o d’homicidi imprudent.

En concret, el sindicat va interposar denúncia contra “totes aquelles persones que per la seua condició d’autoritats i responsables de Conselleria i de qualsevol altra instància pogueren resultar criminalment responsables”.

En el seu escrit relatava com des del 31 de gener havia estat advertint a Conselleria del perill de la Covid-19 i preguntant pel material de protecció per al personal sanitari sense que l’Administració adoptara mesures.

El sindicat explicava aqueixa “inactivitat” amb detall, en la seua denúncia, i posava l’accent que “es constata de manera evident i es posa de manifest amb la falta absoluta o la ineficàcia dels mitjans de protecció posats per aquesta Conselleria a la disposició del personal que presta serveis en institucions sanitàries. Aquesta falta de mitjans és pública i notòria, i ha donat lloc a un elevat nombre de contagis entre professionals sanitaris i, fins i tot, a la defunció de diversos d’ells. Aquest personal infectat representa més del 15% del total de casos de contagis en la Comunitat”.

CSIF recalcava en la denúncia que “l’obligació legal de protegir als treballadors per part de l’empresa, o en aquest cas administració ocupadora, implica també l’obligació de dotar-los dels mitjans preventius necessaris perquè facen el seu treball en les mínimes condicions de seguretat”.

La central sindical subratllava al Jutjat respecte a Conselleria que l’obligació legal de protegir als treballadors “està sent incomplida de manera palmària per l’administració denunciada des del primer moment d’enfrontar l’epidèmia”. “A conseqüència de la seua inactivitat i falta de previsió malgrat els antecedents que coneixia o havia de conéixer, ha provocat que els seus professionals sanitaris hagen estat treballant amb bates permeables, impermeables, bosses de fem, les seues pròpies ulleres, ulleres de busseig i aquells altres mitjans que se’ls ocorre aguditzant el seu enginy per a protegir-se enfront de la Covid-19”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 1 =

Informacion coronavirus