25n
25N
25N

El jutjat aclareix que Sanitat ha d'entregar el material als sanitaris quan estiga rebut i testat

El jutjat aclareix que Sanitat ha d'entregar el material als sanitaris quan estiga rebut i testat
01/04/2020 -

El Jutjat social número 6 d’Alacant ha dictat un aclariment al seu requeriment a la Conselleria de Sanitat perquè proveïsca de material de protecció necessari davant el coronavirus als sanitaris de la província, en la qual especifica que l’administració ha d’entregar aqueixes mesures una vegada les tinga rebudes i els productes estiguen testats quant a efectivitat i llestos per a la seua distribució.

Així ho ha assegurat aquest dimecres la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la roda de premsa per a informar de l’evolució de la Covid-19 en la Comunitat Valenciana, en la qual s’ha referit a aquest requeriment judicial, que el mateix òrgan ha aclarit a petició del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV), que va plantejar aquesta demanda per a reclamar el material de protecció als facultatius.

La demanda va ser estimada parcialment pel jutjat. A Castelló i València el sindicat també va acudir als tribunals per aquest mateix motiu. En el cas de la capital del Túria, Barceló va informar ahir que l’òrgan judicial corresponent els havia citat a una vista divendres que ve perquè no se’ls havia concedit el tràmit d’audiència preceptiu abans d’adoptar la mesura d’ordenar-los en el termini de 24 hores donar el material als metges.

Sobre aquest tema, la consellera ha especificat aquest dimecres que el sindicat CESMCV va demanar al jutjat un aclariment per a determinar aqueix espai temporal i que explicara a què es referia amb “el menor temps possible” per a realitzar el lliurament.

Ara, aquest òrgan ha resolt que aqueix espai temporal “consisteix en el moment immediatament posterior a aquell en què l’administració demandada tinga en el seu poder el necessari material sol·licitat pel CESMCV amb l’única dilació possible del temps necessari per a contrastar que el material és adequat i testat quant a efectivitat i en el temps necessari per a la distribució des del lloc rebut fins al lliurament als sanitaris”.

El Jutjat social número 6 d’Alacant va accedir parcialment a la petició de CESMCV i va requerir a la Conselleria al fet que proveïsca “amb caràcter urgent i en el menor temps possible” a tots els centres sanitaris de la província d’Alacant de bates impermeables, màscares FPP2, FPP3, ulleres de protecció, calces específiques i contenidors de grans residus a fi de garantir la salut i protecció dels professionals sanitaris que lluiten contra el coronavirus.

El sindicat havia demanat que el lliurament es fera en 24 hores i el jutjat va acceptar la sol·licitud –encara que sense especificar un termini concret de temps que ara aclareix– en entendre que és “evident” que existeix l’obligació general de subministrament, “fins i tot urgent”, d’Equips de Protecció dels treballadors (EPI) a tots els professionals sanitaris, així com a qualsevol altre professional implicat en l’atenció a tercers per a evitar el risc de contagi.

No obstant això, el jutge advertia que aquesta obligació està “condicionada” a l’estàndard de què siga “raonable i factible” i al fet que els processos estiguen sota el control de Sanitat. Amb tot, entenia que les mesures de prevenció són “absolutament necessàries” perquè els metges i titulars sanitaris puguen desenvolupar les seues funcions d’atenció i cura del pacient amb unes mínimes condicions de seguretat amb la finalitat d’evitar el risc de ser contagiats o d’incrementar el contagi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + dinou =