25n
25N
25N

El jutjat dona la raó a les Paelles Universitàries 2019 enfront de l'Ajuntament de València

El jutjat dona la raó a les Paelles Universitàries 2019 enfront de l'Ajuntament de València
14/04/2021 -

El Jutjat contenciós administratiu número 3 de València ha donat la raó als organitzadors de les Paelles Universitàries en 2019 en la pedania de la Punta enfront de l’oposició de l’Ajuntament de València, al qual se li condemna a pagar les costes del procediment.

Així es desprén de la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual la jutgessa estima el recurs interposat pels organitzadors de l’esdeveniment i declara no conforme a dret la resolució municipal.

L’esdeveniment es remunta a 2019, quan els organitzadors de l’esdeveniment van sol·licitar autorització i van presentar una declaració responsable d’aquest. El consistori, segons s’al·legava en el recurs, havia autoritzat l’esdeveniment Paelles Universitàries 2016 en el mateix recinte i iguals condicions, així com el festival musical el Row.

Mai, amb anterioritat, s’havia recaptat autorització d’ADIF ni hi havia hagut objeccions als accessos proposats. No obstant això, en aquesta ocasió, va haver-hi una resolució denegatòria, notificada el dia anterior a la celebració prevista ,i es fundava en informes desfavorables dels quals no es va donar trasllat a la part ni ocasió d’esmenar.

Malgrat això, els organitzadors –recorden en el seu escrit– van presentar immediatament documentació per a la seua esmena i, davant l’omissió del tràmit d’esmena, el mateix dia de celebració es va presentar declaració responsable.

En els seus fonaments, defensava la procedència del tràmit de declaració responsable perquè constitueix títol habilitant per a l’exercici de l’activitat i no procedia la seua inadmissió. Així, els organitzadors consideraven incongruent la resolució municipal.

L’Ajuntament es va oposar als arguments esgrimits per l’organització, però la jutgessa li ha donat la raó als demandants en estimar “idoni” el règim de declaració responsable i veure que es va causar indefensió als organitzadors.

“La part actora empra la presentació d’una nova instància de declaració responsable per a exercir el tràmit d’esmena que no s’ha atorgat. Aquest tràmit està expressament previst en la llei, per la qual cosa resulta innecessària la invocació supletòria de la LPACAP i s’ha omés, causant indefensió a la part, en denegar la llicència sense permetre l’esmena”, s’indica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − huit =

museo prehistoria
museo prehistoria