25n
25N
25N

Justícia invertirà més de 4 milions d'euros a millorar la il·luminació i climatització de 28 seus judicials

Justícia invertirà més de 4 milions d'euros a millorar la il·luminació i climatització de 28 seus judicials
11/10/2020 -

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública invertirà més de quatre milions d’euros a millorar la il·luminació, eficiència energètica i climatització de 28 seus judicials de la Comunitat Valenciana fins a 2022, amb l’objectiu de reduir el consum i exercir un paper “exemplificador” en matèria d’estalvi.

Aquestes obres s’inclouen dins del Pla d’Eficiència Energètica vigent des de 2018, que contempla la millora energètica as edificis judicials de la Comunitat per ser més sostenibles i eficients amb un pressupost total de 14 milions d’euros fins a 2022, ha informat la Generalitat en un comunicat.

La Conselleria ja ha invertit des de la posada en marxa del pla 10 milions d’euros i actualment s’estan duent a terme cinc actuacions que finalitzaran entre el mes d’octubre i novembre. En concret, les obres d’il·luminació d’Ibi, Alcoi i de Benidorm, la climatització de Picassent, de Quart de Poblet i Carlet, les quals han suposat una inversió de 500.000 euros.

A més, estan en període de licitació altres dotze actuacions en tota la Comunitat Valenciana. Així, a la província d’Alacant, se centren en l’edifici de Pardo Gimeno de la ciutat d’Alacant, Dénia (il·luminació i climatització) i Vicent del Raspeig. A Castelló, les pròximes actuacions es duran a terme a la Ciutat de la Justícia i Vinaròs.

A la província de València, s’actuarà a Catarroja, Massamagrell i es continuarà a la Ciutat de la Justícia, en concret amb la substitució de dues refrigeradores de huit metres de diàmetre i la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Per això, el Pla d’Eficiència Energètica ha invertit un total de 3.929.500 euros.

MILLORES EN LA CLIMATITZACIÓ I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública substituirà la climatització de huit edificis a Benidorm, Novelda, Orihuela, Sant Vicent del Raspeig, Torrevieja, Nules, Moncada i Requena. Per això, la inversió destinada és de 3,2 milions d’euros. A més, instal·larà nova il·luminació de tipus led en sis seus judicials d’Elx, Orihuela, Torrevieja, Nules, Moncada i Paterna per un valor de 931.000 euros.

Per a la millora de l’eficiència energètica a través de la instal·lació de plaques fotovoltaiques, la Conselleria invertirà 725.000 euros en 14 edificis de Justícia a Benidorm, Dénia, Ibi, Novelda, Sant Vicent del Raspeig, i Torrevieja.

A la província de Castelló, els projectes es concentren en les seus de Nules i Vinaròs. A la província de València, a Carlet, Catarroja, Massamagrell, Montcada, Picassent i Quart de Poblet.

Aquestes obres s’emmarquen en el Pla d’Eficiència Energètica, posat en marxa per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública amb l’objectiu de reduir el consum i exercir un paper “exemplificador” en matèria d’estalvi i eficiència energètica a les seus judicials de la Comunitat.

Així mateix, aquestes actuacions són finançades pels fons d’inversió europeus Jessica i Feder amb unes ajudes encaminades a realitzar projectes de desenvolupament urbà sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + onze =

bombers
bombers