25n
25N
25N

Justícia llança el portal 'JusticiaOberta' per a accedir a la "tota l'administració" i realitzar tràmits

Justícia llança el portal 'JusticiaOberta' per a accedir a la "tota l'administració" i realitzar tràmits
31/01/2019 -

La Conselleria de Justícia ha posat en marxa el portal d’internet ‘JusticiaOberta’ perquè la ciutadania puga accedir a “tota l’administració” de justícia de la Comunitat Valenciana i realitzar tràmits en els jutjats.

El portal, operatiu des d’aquest passat dilluns, permet des de demanar una cita per al Registre Civil a localitzar un jutjat determinat, a més de contactar amb l’oficina d’atenció a les víctimes del delicte més pròxima, obtenir informació sobre com contractar a un advocat o saber com accedir als programes de justícia gratuïta, detalla l’administració en un comunicat.

Es tracta d’un servei “únic” d’atenció per a gestionar de manera centralitzada totes les eines i instruments que permeten acostar l’administració de Justícia a la ciutadania. Paral·lelament, permet que els operadors jurídics professionals accedisquen al sistema processal ‘LexNet’ i a la Xarxa de l’Advocacia, a més de descarregar material jurídic amb prèvia identificació segura.

L’assistència a la ciutadania inclou les eines virtuals necessàries per a realitzar tràmits que són més freqüents, com el registre d’un fill o la cerca d’advocat.

El nou servei està dissenyat per a “lluitar contra la percepció que la ciutadania té de l’administració de Justícia com un món fosc i incomprensible”, mitjançant un espai d’informació compartida que permet acostar-se de manera “fàcil i intuïtiva” a l’administració i a tots els serveis, destaquen des del departament que dirigeix Gabriela Bravo.

Per a professionals, ‘JusticiaOberta’ ofereix un accés més a ‘LexNet’, “amb el que això suposa d’estalvi de temps i diners”, i inclou un assistent virtual per a resoldre dubtes i guiar als usuaris per la pàgina, a més d’un correu electrònic amb el compromís que qualsevol qüestió serà contestada en un termini de 24 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =