25n
25N
25N

Justícia engega tres nous jutjats a València i Alacant

Justícia engega tres nous jutjats a València i Alacant
01/07/2018 -

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques posa en funcionament 3 nous jutjats que començaran els seus treballs aquest pròxim dilluns 2 de juliol. Es tracta dels jutjats del Mercantil nombre 4 i social nombre 18 de València i del jutjat de primera Instància número 13 d’Alacant. Tots ells van ser aprovats pel Consell de Ministres per a la Comunitat Valenciana el passat 13 d’octubre de 2017 i han d’engegar-se al llarg d’enguany.

El jutjat de Primera Instància número 13 d’Alacant se situa en un local del carrer dels Dos-cents de la capital alacantina i comptarà amb una plantilla de 10 funcionaris ( 4 gestors, 5 tramitadores i un auxili). Una vegada es finalitze la instal·lació d’aquest jutjat començarà el trasllat al mateix edifici dels jutjats nombre 8 i número 10 de família que en l’actualitat es troben en el Palau de Benalua.

Per la seua banda, els jutjats del Mercantil nombre 4 i social nombre 18 de València se situen de forma provisional en la segona planta de la Ciutat de la Justícia, al costat de l’Audiència Provincial. Precisament ací van estar fins a aquesta setmana els jutjats de Primera Instància número 1 , 2, 3, i 4 que van resultar directament afectats pel foc del passat mes de setembre. Aquestes instàncies judicials ja han tornat a la seua localització original i estan desenvolupant les seues tasques amb normalitat.

Els tres jutjats compten amb una plantilla de 27 noves persones funcionàries entre gestors i tramitadores processals, així com els auxilis judicials. Aquestes persones prendran possessió el dilluns 2 de juliol i, a partir d’aqueix moment, començaran a desenvolupar les seues funcions en els seus respectius òrgans judicials.

15 nous jutjats

La Conselleria ja va avançar l’engegada d’un primer grup de Jutjats de Primera Instància i Instrucció 4 Novelda, 7 de Llíria, 4 de Massamagrell i el jutjat de Primera Instància 10 de Castelló el passat mes de desembre. Des del 31 de març estan operatius quatre nous òrgans judicials en la província d’Alacant. Es tracta del jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de la Vila Joiosa, el de Primera Instància 5 de Benidorm i els jutjats de Primera Instància 7 i 8 d’Elx. A ells es va sumar el passat 30 d’abril el jutjat penal 9 de la capital alacantina. Finalment, els dos òrgans jurisdiccionals restants (Nules i Oriola -amb seu a Torrevella-) està previst que entren en funcionament el pròxim 30 de setembre.

Amb l’engegada d’aquestes noves instàncies judicials la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha volgut destacar la importància de la creació d’aquests nous jutjats donada la càrrega de treball que han de suportar en una gran quantitat d’ells. A més, Bravo ha assegurat que “anem a seguir reivindicant al Ministeri de Justícia que s’amplie la planta judicial de la Comunitat i esperem tenir una resposta satisfactòria per part del nou Govern, donat el dèficit de jutjats que arrossega la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − sis =