25n
25N
25N

La Junta Local de Seguretat de Godella analitza la delinqüència del municipi

La Junta Local de Seguretat de Godella analitza la delinqüència del municipi
26/04/2019 -

El darrer dimecres 24 d’abril es va celebrar en l’Ajuntament de Godella la reunió de la Junta Local de Seguretat, l’organisme competent per establir les formes i procediments de col·laboració entre els membres de les Forces i Cossos de Seguretat i la Policia Local de Godella.

En esta reunió es van reunir els màxims responsables de l’àrea de seguretat pública: el subdelegat del govern en la Comunitat Valenciana, José Roberto González Cachorro, l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, el regidor de Seguretat Ciutadana, Fernando Oliveros, l’oficial en cap de la Policia Local de Godella, el subinspector de la unitat adscrita a la CV de la Policia Nacional, l’inspector en cap la Policia Nacional de la Comissaria Local de Burjassot-Godella, el tinent de la Guàrdia Civil de Montcada i el tinent de la Guàrdia Civil de Tràfic. També assistiren responsables de la subdelegació del Govern en l’àrea de violència de gènere i la treballadora social de l’Ajuntament de Godella.

Entre els temes que es tractaren estigué la promoció de l’app Alertcops, disponible de manera gratuïta tant per a Android com per a iOS. Es tracta d’un servei del Ministeri de l’Interior que geolocalitza els dispositius dels usuaris i permet denunciar de manera molt senzilla una agressió, un robatori, un cas de vandalisme o qualsevol altra incidència.

D’altra banda, es va donar compte de les dades de delinqüència en la població. S’han reduït la majoria de les infraccions penals, i només s’han incrementat els robatoris de ciclomotors i les estafes per Internet, especialment a persones majors. En este sentit, es continuarà amb el programa de xarrades per previndre ser víctima d’estos delictes i amb els plans preventius en època de cultiu per evitar sostraccions en l’horta.

També es va parlar de les víctimes de violència de gènere que hi ha a Godella i quin tipus de protecció té cada una d’elles. En este punt es va informar de les mesures que en este àmbit s’han pres al poble, especialment en les festes, per previndre i evitar qualsevol acte violent, així com dels cursos d’autodefensa per a dones -amb una gran acceptació per part de la ciutadania-, de les campanyes de sensibilització en el mercat i del protocol contra l’assetjament sexual i per raons de sexe que s’ha posat en marxa en l’Ajuntament. A més, el proper dijous 2 de maig es presentarà a l’Ajuntament el Pla d’Igualtat: primerament, a les 9 h, per als treballadors i treballadores de la casa, i després, a les 20 h, per a les associacions i veïnat del poble.

Altre punt tractat fou la proposta de calendaritzar una mesa de coordinació policial en la que estiguen presents la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, la Policia Local i la Policia Autonòmica per coordinar qualsevol tipus d’actuacions.

Des de la Policia Nacional es va donar compte dels plans que estan portant endavant de comerç segur, de control de tràfic de drogues, i de formació a les persones majors contra estafes. I des de la Policia Local s’exposà que estan fent xarrades en els centres educatius Sant Bertomeu, El Barranquet, Gençana i Sagrat Cor. Es tracta d’un pla de formació escolar pioner en aquest departament i en aquesta població, i la intenció és que s’adherisquen a ell la resta d’escoles del municipi.

Per part de l’Ajuntament es va demanar la possibilitat de patrullar de particular per a previndre alguns delictes, la qual cosa s’haurà de sol·licitar per a actuacions concretes. També es van parlar dels problemes de trànsit existents en la CV310 i les infraccions que es cometen en l’entrada i eixida de les escoles, i es va demanar que la Policia Local pogués tindre també competència per a actuar.

Altra de les demandes fou la d’actualitzar la demarcació del terme, donat que Godella té una part que depèn de la Policia Nacional, altra de la Guàrdia Civil i l’horta, que no depèn de ningú. Existeix una proposta per a que cada municipi depenga només d’un cos de seguretat i, en el cas de Godella, s’ha proposat que així siga.
Per últim, es va parlar de les meses tècniques de treball entre les forces i cossos de seguretat i els Serveis Socials de l’Ajuntament i de les meses multidisciplinars. També es va proposar la possibilitat d’instaurar el control de l’espai de Godella amb drons. Una gestió que s’haurà de fer degudament, com ja ha succeït en altres Ajuntament com el de Xest, a l’estar dins de la zona d’afecció de l’aeroport.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 6 =