25n
Orgull
Orgull

La Junta de València dona la raó a Cs i requereix al Consell que retire huit tuits per vulnerar la neutralitat

La Junta de València dona la raó a Cs i requereix al Consell que retire huit tuits per vulnerar la neutralitat
29/03/2019 -

La Junta Electoral de la província de València ha donat la raó a Cs i ha requerit a la Generalitat Valenciana que retire de manera immediata dels perfils oficials i en les xarxes socials huit tuits en considerar que “vulneren el principi de neutralitat” que s’exigeix als poders públics en període electoral.

Sobre aquest tema, el candidat de Cs a la Presidència de la Generalitat, Toni Cantó, ha criticat en roda de premsa el Consell per “fer ús de canals oficials de comunicació en període electoral”. “Ens pareix vergonyós que el tripartit s’estiga gastant diners de tots els valencians a fer la seua pròpia campanya”, ha lamentat.

Cs va denunciar aquests tuits davant la Junta en entendre que incorrien “en una utilització partidista, difonent contingut de caràcter eminentment polític, que podria constituir una inauguració de caràcter virtual, equiparant-se a una presentació presencial, condicionant del vot en les persones electores”. La formació va denunciar un missatge més, que la Junta ha considerat que era merament descriptiu.

Entre els tuits denunciats, es troben projectes com són la Línia 10 de Metrovalència, publicitació d’inversions i de la firma de convenis amb determinades entitats per a la cessió de vivendes, ajudes per al copagament farmacèutic, convocatòries d’unes determinades ajudes per a la creació de la Càtedra d’Economia Feminista, o la creació de nous organismes.

L’Advocacia de la Generalitat va al·legar que els diferents departaments de l’Administració “no poden paralitzar la seua actuació administrativa en perjuí dels ciutadans, així com de la deguda obligació de donar informació dels recursos d’atenció”. Així, considera que aquests anuncis han de “incardinar-se en la normal acció de govern, que no queda en suspens durant el període electoral, sense que el deure de neutralitat dels poders públics puga infringir-se amb aquestes publicacions”.

No obstant açò, la Junta entén que la difusió en període electoral en el compte oficial de Twitter de la Generalitat dels missatges denunciats amb expressions que poden ser valorades com a difusió d’assoliments en la gestió política aconseguida suposen “una vulneració del principi de neutralitat dels poders públics que emana de la Loreg”.

Per açò, ordena que els retire, excepte un tuit del compte @Generalitat que deia: “El Consell acorda la creació del Fòrum de Diàleg en l’àmbit dels universitats públiques valencianes #PleConsell @GVAeducacio”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =