caixa popular

Julián López: "La Comunitat perdrà 3.000 euros per minut si Rajoy retarda la reforma del finançament"

Julián López: "La Comunitat perdrà 3.000 euros per minut si Rajoy retarda la reforma del finançament"
06/09/2017 -

“Si el sistema de finançament no es reforma l’any que ve el dèficit de la Comunitat respecte a la mitjana augmentarà en 300 milions d’euros més que en 2017, la qual cosa significa que cada minut del pròxim any tindrem un dèficit de finançament de 3.000 euros més”. Amb aquestes dades el secretari de Finançament Autonòmic de la CEN del PSPV, Julián López, ha volgut mostrar el greu problema d’infrafinançament que pateix la Comunitat i la necessitat que el Govern d’Espanya assumisca la seua responsabilitat i actue sobre aquest tema.

“Reclamem que el Govern d’Espanya assumisca la seua responsabilitat que impulse la reforma del sistema de finançament autonòmic, que és responsabilitat seua perquè el Govern té la majoria de vots en el Consell de Política Fiscal i Financera”, ha denunciat López al mateix temps que ha acusat al president del Govern, Mariano Rajoy i al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro de “tenir interés a allargar aquests mecanismes de finançament tipus el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) perquè permeten que el Govern condicione a les comunitats autònomes i que Montoro decidisca discrecionalment sobre quants diners presta a cada comunitat i en quines condicions ho fa”.

Així s’ha referit Julián López durant la roda de premsa que ha tingut lloc hui en la seu de Blanqueries en la qual també ha intervingut el secretari d’Organització del PSPV, Jose Muñoz, per a explicar la campanya que els socialistes valencians engegarà i que el seu objectiu és visibilitzar el problema valencià que, tal com ha assenyalat Lopez “s’articula en dos vessants: el dèficit del sistema de finançament i el dèficit d’inversions de l’Estat en territori valencià”.

En aquest sentit López ha recordat que actualment la Comunitat ingressa 1.300 milions d’euros menys a l’any respecte a la mitjana del conjunt d’Espanya. Si el model continua en 2018, eixe dèficit creixerà a 1.600 milions, és a dir, cada minut que passe la Comunitat perdrà 3.000 euros. Així mateix i sobre el dèficit en inversions ha assenyalat que des que Rajoy és president els valencians i valencianes hem rebut 2.300 milions d’euros menys respecte a la mitjana. Davant aquestes xifres el dirigent socialista ha acusat Rajoy i a Montoro de “no voler assumir les seues responsabilitats que és impulsar la reforma del sistema de finançament autonòmic”.

Sobre aquest tema López ha assenyalat que “ja no valen les excuses”. “Sí que van tenir diners per a fer una reforma fiscal que afavorira a les rendes altes, per a fer una amnistia fiscal que va permetre que els grans defraudadores deixaren de pagar milions d’euros, per a rescatar autopistes de peatge, etc” ha denunciat López qui també li ha recordat que ja no val l’excusa de no tenir majoria absoluta o de cercar el consens polític perquè quan han necessitat cercar una majoria com és el cas de l’aprovació dels pressupostos “sí han sabut articular-la” i a més, ha assenyalat López que Montoro mai es va preocupar per cercar el consens polític quan va retallar en matèries de gestió de les Comunitats Autònomes. “Explicarem a tots els valencians i valencianes que si el sistema de finançament no es reforma és perquè no hi ha voluntat política per a fer-ho i no ens val cap excusa”, ha conclòs..

Campanya de sensibilització sobre el problema valencià

Per la seua banda el secretari d’Organització del PSPV-PSOE, Jose Muñoz, ha explicat en què consistirà la campanya que en els pròxims dies els socialistes valencians engegarà i que tal com ha assenyalat el seu objectiu “en cap cas és convéncer a la militància sinó visibilitzar, sensibilitzar i implicar a tota la societat valenciana en aquesta reivindicació més que justa i necessària com és la reforma del sistema de finançament”. En aquesta línia ha incidit que “l’exigència d’un finançament just no és un tema de partits polítics sinó un problema que afecta el conjunt de la societat valenciana, es tracta d’una reivindicació històrica, en la qual no volem ser més que ningú però tampoc menys”.

Tal com ha explicat la campanya comptarà amb 93 actes i estarà centrada en els municipis de més de 20.000 habitants. Repartits per províncies seran 27 a Alacant; 8 a Castelló i 32 a València. Així mateix també es realitzaran actes comarcals un total de 25. José Muñoz ha explicat que tots els casos es tractaran de trobades dirigides al conjunt de la societat des d’agents socials, econòmics, associació de veïns, AMPAS, universitats, representants del teixit associatiu i “tots aquells interessats a conéixer el problema de l’infrafinançament que pateix la Comunitat i que ens afecta a tots”.

De la mateixa manera Muñoz ha reiterat que es tracta d’una campanya en la qual el PSPV es bolcarà amb totes les seues forces i actius. Així està previst que participen des de membres del Consell, consellers, secretaris autonòmics, directors generals, diputats provincials i autonòmics, membres de la direcció del PSPV, alcaldes, regidors però que a més estarà oberta a la participació de tota la societat per a poder conéixer de primera mà quines són les necessitats i com afecta el problema de l’infrafinançament als nostres pobles i ciutats. Així ha explicat Muñoz que una altra de les claus d’aquesta campanya serà la de fer un mapa de les necessitats de tots els municipis de la Comunitat.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 6 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris