caixa popular

Juegaterapia comença les obres del tercer 'Jardín de mi Hospi' en l'Hospital La Fe de València

Juegaterapia comença les obres del tercer 'Jardín de mi Hospi' en l'Hospital La Fe de València
14/08/2017 -

La Fundació Juegaterapia, que ajuda als xiquets malalts de càncer a través del joc, comença hui les obres de construcció del nou ‘Jardín de mi Hospi’ per als pacients pediàtrics de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València. Es tracta del tercer jardí que la Fundació Juegaterapia construeix en un hospital espanyol, després dels quals va engegar en l’Hospital La Pau i l’Hospital 12 d’Octubre de Madrid.

Aquest projecte solidari és possible gràcies a l’ajuda de diverses empreses així com a les donacions tant d’organitzacions com de milers de persones que han enviat missatges de text per a ajudar i posar la seua llavor en aquest jardí, a través de la Fundació Juegaterapia.

Les obres s’inicien en la terrassa de la segona planta del centre sanitari, enfront de la Unitat Pedagògica (col·legi) on els menors ingressats reben classes diàries. Comptarà amb una superfície de 1.200 m2, on s’instal·laran zones de jocs, de relaxació i d’entreteniment. La seua ubicació servirà com a zona d’esbarjo per als pacients infantils que assistisquen a les seues activitats educatives en la Unitat Pedagògica de l’Hospital La Fe així com para tots aquells menors i familiars de pacients ingressats en el centre sanitari.

El disseny d’aquest espai ha sigut realitzat de forma solidària pels arquitectes Lorena del Riu i Iñaqui Carnisser, de l’estudi RICA* amb seu a Nova York i Madrid i presenta unes grans i acolorides estructures de corda amb forma de medusa que simbolitzen dos elements molt presents a València, les xarxes com a element de pesca, i el mar.

Amb la finalitat d’evitar les molèsties de l’obra per als pacients, s’ha traslladat la Unitat de Vigilància intensiva Pediàtrica de l’Hospital La Fe durant unes setmanes a una zona depenent del Servei de Medicina Intensiva perfectament equipada per a l’atenció d’aquests xiquets i xiquetes.

L’obra es durà a terme en diverses fases amb l’objectiu d’ocasionar les menors molèsties possibles als pacients, familiars i professionals. D’aquesta forma, durant les pròximes setmanes es procedirà a l’adequació de la terrassa i a la col·locació d’ancoratges que suportaran les estructures amb forma de medusa. Els elements que componen el jardí s’instal·laran en una fase posterior.

L’àrea infantil de l’Hospital La Fe compta amb un espai destinat exclusivament per a menors amb quasi 18.000 m2. En xifres assistencials, aquest hospital atén una mitjana de 160 urgències infantils diàries, practica quasi 5.000 intervencions quirúrgiques a l’any i registra prop de 8.000 ingressos pediàtrics anuals.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios