25n
25N
25N

Joves emprenedors desenvoluparan els seus projectes en l'àmbit rural fruit de l'aliança entre la Diputació i la UV

Joves emprenedors desenvoluparan els seus projectes en l'àmbit rural fruit de l'aliança entre la Diputació i la UV
01/10/2020 -

Una desena de joves emprenedors desenvoluparan els seus projectes en l’àmbit rural amb l’objectiu de combatre la despoblació, fruit de l’aliança entre la Diputació i la Universitat de València. La iniciativa es va donar a conéixer en la inauguració del primer Campus d’Emprenedoria Rural previst en el programa UVemprén Rural, en la qual van participar la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, Adela Valero, i el diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la despoblació de la Diputació de València, Ramiro Rivera.

Un total de 10 propostes han sigut seleccionades per a desenvolupar els seus projectes d’innovació en poblacions de menys de 3.000 habitants de la província de València. La iniciativa ha tingut un gran acolliment, ja que 44 ajuntaments i empreses van oferir un total de 61 places perquè estudiants de la Universitat posaren en marxa els seus projectes.

El primer Campus d’Emprenedoria Rural comença el pròxim 5 d’octubre, un programa intensiu de formació en emprenedoria rural de 30 hores de duració que permetrà adquirir tècniques d’emprenedoria innovadora per a millorar les idees presentades. Així mateix, l’alumnat guanyador realitzarà pràctiques en empreses o ajuntaments durant dos mesos.

La vicerectora Adela Valero va agrair la implicació en aquesta iniciativa de la Diputació de València, Divalterra, les Càtedres AVANT i de Cooperatives Agroalimentàries i de l’Aula d’Emprenedoria ‘Empresocial’ de la Diputació, el CEEI València, la Fundació Universitat Empresa–ADEIT i, per descomptat, als ajuntaments i els estudiants que participen.

‘La formació és necessària per a l’emprenedoria, una emprenedoria que ha de ser entesa en el sentit ampli, de passar de les idees a l’acció, a la competitivitat i l’excel·lència. Des de la UV volem fomentar l’emprenedoria i per això projectes com aquest són tan necessaris i importants’, va matisar Adela Valero.

Per part seua, el diputat Ramiro Rivera, que va recordar que la despoblació és un dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) per a 2030, va manifestar que “des de la Diputació sempre es donarà suport a iniciatives com aquesta que aposten per projectes de futur en zones despoblades; hem de bandejar eixa idea que no es pot emprendre en les localitats xicotetes’.

Rivera va fer valdre també el paper de Divalterra com a coordinadora de les Agències d’Ocupació Local, que “amb la seua labor de comunicació i difusió amb els tècnics municipals permet que aquesta i altres iniciatives arriben a tots els racons del territori valencià”.

Idees proposades

Les 10 iniciatives guanyadores mostren la diversitat d’àmbits dels estudis de la Universitat. Així, en el municipi de Gestalgar, l’alumne Diego Alejandro Ariza realitzarà les pràctiques en l’empresa Sa Mel de Gestalgar, mentre que Carol Rocha incentivarà el turisme rural en el disseny d’un hostal que incloga l’experiència de la producció de vi, també a aquest municipi de La Serrania.

A l’Ajuntament de Casinos (Camp del Túria) farà pràctiques Lucía Poveda, amb la creació d’una cooperativa de serveis integrals; i Laura Herráez realitzarà les seues pràctiques a l’Ajuntament de Caudete de las Fuentes (Requena-Utiel) sobre la idea d’una empresa intermediària de serveis en el sector immobiliari.

Xueqian Yin treballarà en el sector de l’alimentació, transport i exportació a la Xina en la Mancomunitat del Camp de Túria. Per part seua, Miguel Ángel Honrubia desenvoluparà la seua idea de cooperativa de serveis integrals a l’Ajuntament de Zarra (Ayora-Confrentes).

Fins a l’Ajuntament d’Agullent (Vall d’Albaida) es desplaçarà Estefanía Vanegas amb la seua idea basada en la creació d’un Green Hub. I fins a Tuéjar, en la Mancomunitat de l’Alt Túria, portarà Daniella Audivet la seua proposta de consultoria de formació i emprenedoria.

Per part seua, Lourdes Barberán treballarà a l’Ajuntament d’Estubeny (La Costera) en un macroprojecte que uneix residència de la tercera edat i centre geriàtric amb l’entorn natural. Finalment, Coset Alvis desenvoluparà la seua idea d’inversions en actius immobles infrautilitzats a l’Ajuntament de Benavites (Camp de Morvedre).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − cinc =