25n
25N
25N

Josep Bort visita les actuacions realitzades en La Rodana de Petrés contra el tomicus

El diputat valora «positivament» els treballs efectuats i confia en que els esforços de les Administracions «permeten fer minvar les plagues originades per la sequera»

Josep Bort visita les actuacions realitzades en La Rodana de Petrés contra el tomicus
03/12/2016 -

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat la localitat de Petrés acompanyat pel seu alcalde, Pere Peiró, per conèixer les actuacions realitzades en la muntanya de La Rodana per tal de combatre la plaga del tomicus i paralitzar la seua propagació, que va afectar les espècies arbòries de la zona.

Josep Bort ha considerat «positiva»la intervenció realitzada donat que ha permès «netejar tots els pins malalts amb el propòsit de posar fi a la plaga i evitar repetir episodis com aquests que estan afectant a la muntanya valenciana en el seu conjunt». El diputat ha explicat que es tracta «d’un problema originat com a conseqüència de la sequera que afecta al nostre territori». En aquest sentit, Bort s’ha mostrat convençut de que «els esforços que s’estan realitzant per part de les Administracions públiques permetran fer minvar aquesta problemàtica», ha incidit.

Per la seua part, l’alcalde de Petrés, Pere Peiró, ha destacat que La Rodanaconstitueix «el paratge més important de que disposa la localitat»i s’ha mostrat confiat en que l’actuació realitzada en contra del tomicus «permeta el seu restabliment paisatgístic, la recuperació de la flora i el seu condicionament a través de senders i camins per al gaudi dels veïns i veïnes del municipi», ha manifestat.

Peiró també ha explicat que durant l’estiu passat el Barranc del Moro de la localitat es va veure afectat «molt agressivament»per la plaga de la ‘cotxinilla’, que «comportà nombroses molèsties per al veïnat». És per això, des del Consistori han sol·licitat ajuda a la Conselleria de Medi Ambient «per poder realitzar actuacions de neteja en aquest enclavament», ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 1 =