25n
25N
25N

Llíria organitza les I Jornades de Memòria Històrica per posar en valor el patrimoni defensiu

La ciutat compta amb un ampli patrimoni defensiu i amb vestigis d’un aeròdrom militar de la II República

Llíria organitza les I Jornades de Memòria Històrica per posar en valor el patrimoni defensiu
27/11/2018 -

Les I Jornades de Memòria Històrica de Llíria posaran en valor el patrimoni defensiu bèl·lic de la Guerra Civil, entre el 29 de novembre i l’1 de desembre. Serà en tres jornades en què es pretén donar a conèixer els treballs de catalogació i documentació del patrimoni bèl·lic edetà, que professionals i estudiosos han portat endavant, tant a través de fons municipals propis, com de la Conselleria de Territori i Habitatge a través de la Càtedra Demetrio Ribes.

La capital del Camp de Túria compta amb un ampli patrimoni defensiu de la II República, fins i tot amb vestigis d’un antic aeròdrom de l’època, que “es conserven en un estat òptim per a la seua recuperació i rehabilitació”, ha explicat el regidor de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica, Paco Garcia.

A aquest efecte, l’Ajuntament va contractar fa uns mesos, la redacció d’un projecte de catalogació i documentació de tots els enclavaments defensius del municipi que les forces republicanes van construir tant en el nucli urbà com en diverses partides del terme municipal.

Aquesta catalogació no és l’única iniciativa que s’està duent a terme en relació amb la memòria històrica. Segons l’edil, “des de l’Ajuntament, gràcies a la coordinació amb el Comissionat d’Experts en Memòria Històrica de Llíria, s’està treballant en diversos àmbits per retornar la dignitat i la memòria als familiars que van rebre represàlies del franquisme, així com recuperar elements i patrimoni que havia estat oblidat durant els últims 80 anys”.

Per conèixer l’estat d’aquests treballs, s’han programat les I Jornades de Memòria Històrica de Llíria. L’inici es produirà el pròxim 29 de novembre, amb la presentació a Ca la Vila del Catàleg de béns defensius de la II República a Llíria. El dia 30, també a Ca la Vila, es presentarà el catàleg d’Aeròdroms Valencians republicans en la Comunitat. I el dia 1 de desembre, a les 09.30, des de la Plaça Major, es realitzarà una visita guiada a diversos enclavaments defensius existents en la localitat i terme municipal de Llíria.

Per apuntar-se a la visita guiada dels elements defensius, serà necessari realitzar una inscripció mitjançant l’enviament d’un correu electrònic amb les dades personals a mall@lliria.es. Les places són limitades.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − quatre =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020