Exhibicions de drons i simulació d'accident múltiple a València

Guardar

cartel-112
cartel-112

El telèfon 112 Comunitat Valenciana celebra el seu 20 aniversari amb exhibicions de drons, simulació d'accident múltiple i un circuit d'entrenament de bombers, entre altres propostes, en la XXI Jornada de Portes Obertes del dissabte 29 de febrer en Port de Sagunt (València).

La fira reuneix 350 professionals de 22 organismes compostos per bombers, policies, militars, voluntaris i espeleòlegs. La històrica zona dels alts forns del Port de Sagunt acull enguany l'esdeveniment ideat per a recórrer la Comunitat Valenciana, amb l'última edició a Vila-real (Castelló).

Amb motiu del Dia Europeu del Telèfon d'emergències 112, aquest dimarts 11 de febrer, les jornades serveixen d'aparador per a mostrar com totes les agències i organismes que treballen en seguretat i emergències en la Comunitat Valenciana treballen diàriament i durant una emergència.

Tallers i exhibicions continuades de deu del matí a 14.30 hores conformen la programació d'aquest esdeveniment festiu, avança la Generalitat en un comunicat.

En la zona d'exposicions, els assistents poden veure de prop un camió autobomba i un tot terreny del servei de bombers forestals de la Generalitat, de l'empresa pública Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències, o visitar el camió del lloc de comandament avançat, on es prenen les decisions més importants pels alts comandaments en plena emergència.

EXHIBICIONS CANINES I RESCATS EN VERTICAL

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) participa amb un taller de simulació de predicció meteorològica i sondeig aerològic amb globus d'heli, mentre la Unitat Militar d'Emergències (UME) realitza exhibicions canines o el servei d'emergències de la Generalitat ofereix demostracions de drons. Una altra activitat destacada són els rescats en vertical de la Federació d'Espeleòlegs de la Comunitat.

Durant les jornades s'imparteixen tallers sobre educació viària per part de la Policia Local de Sagunt i la simulació d'un accident múltiple i excarceracions del Consorci Provincial de Bombers de València, entre altres activitats.

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències desplega tot el seu dispositiu a través de la unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat, grups de voluntaris de Protecció Civil, la plataforma 112CV, el servei de seguretat radiològica, la unitat de bombers forestals de la Generalitat, l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) i el Centre de Coordinació d'Emergències.

20 ANIVERSARI DEL 112

El telèfon únic europeu d'emergències 112 es va implantar en la Comunitat Valenciana el 21 de juny de 1999, després d'unes setmanes en proves. Des de llavors, ininterrompudament, dona servei els 365 dies de l'any.

La primera telefonada va ser atesa per una operadora que va gestionar una emergència mèdica. És l'únic número al qual es pot cridar des de qualsevol mòbil, estiga bloquejat o no, tinga introduït el número PIN o no i des de qualsevol companyia.

El 112 rep entre 8.000 i 10.000 telefonades al dia, "i això implica un gran coneixement del qual necessiten els ciutadans". "Tenim un dels millors centres de 112 de l'estat espanyol", ha afirmat el secretari autonòmic d'Emergències, José María Ángel.

De fet, en els 20 anys, el 112 ha rebut un total de 71.848.935 crides en cinc idiomes: castellà, valencià, anglés, francés i alemany. "Els ciutadans, i fonamentalment els xiquets, han d'interioritzar la importància de les emergències i la seguretat i no només fixar-se o recordar-se d'ells quan hi ha una situació en les quals se'ls requerisca".

Durant les dues últimes emergències en la Comunitat, el 112 va rebre 11.424 telefonades en el temporal de setembre que es van traduir en 8.737 incidents relacionats, i 8.723 en la borrasca 'Gloria' de gener amb 6.690 incidents gestionats.

Destacats