25n
25N
25N

Jornada sobre el problema dels escacs a València

Jornada sobre el problema dels escacs a València
11/10/2018 -

La sala «València, Origen dels Escacs Moderns, 1475», del Complex Esportiu Cultural La Petxina acull aquest any la Jornada monogràfica sobre el Problema d’Escacs a València. Aquesta trobada, organitzada amb motiu de l’Assemblea de la SEPA (Societat Espanyola de Problemistas d’Escacs), estarà obert a tothom. Se celebrarà dissabte 13 i en el seu marc es desenvoluparà un concurs de resolució de problemes (mat en dues jugades), per escaquistes i aficionats de fins a 16 anys.

Entre els actes previstos, a les 11.20 hores, l’autor i investigador en el camp de la Història dels Escacs, José Antonio Garzón, impartirà una conferència sobre les jugades especials dels escacs. I a les 13.15 es lliuraran els premis.

Finalment, a les 17.00 hores, els socis de SEPA, fundada en 1935, celebraran la seua assemblea a la citada sala tematitzada que, tal com ha explicat la regidora delegada d’esports, Maite Girau, «recorda que València té un paper predominant en la història dels escacs». De fet, ha afegit: «és internacionalment reconeguda, com a bressol dels escacs moderns, les regles dels quals, amb la nova i poderosa dama com a protagonista, van ser creades en el poema Scachs d’amor, obra de Fenollar, Vinyoles i Castellví».

Aquesta jornada ha estat organitzada per la penya de problemistas valencians «Guzpatarra», amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Seu Sport i el Club Gambito-Benimaclet.

Les inscripcions es poden formalitzar fins al divendres 12 d’octubre a través del correu electrònic guzpatarra2017@gmail.com indicant el seu nom i cognoms, edat i club al qual pertany.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − set =

caixaontinyent
paterna
Informacion coronavirus