25n
Orgull
Orgull

Jornada de planificació d'emergències per inundacions a València

Jornada de planificació d'emergències per inundacions a València
05/09/2019 -

La Regidoria de Protecció Ciutadana i l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Conselleria de Justícia i Interior han organitzat conjuntament una jornada tècnica sobre Planificació d’Emergències per Inundacions, que se celebra aquest dijous al Parc Central de Bombers de València. El regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón Cano, ha recordat que la nostra ciutat disposa d’un Pla d’Actuació contra el Risc d’Inundacions.

L’acte d’obertura ha comptat amb l’assistència de la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón Cano. Participen bombers i personal tècnic municipal i d’emergències, els qui han pres part en les activitats i ponències relacionades, entre altres assumptes, amb els episodis de fortes pluges que pateix la ciutat de València, amb el paper dels ajuntaments en aquest tipus de situacions, el funcionament dels sistemes de protecció davant les inundacions, i l’ús de sistemes de drenatge sostenible. Experts en tots aquests aspectes intervenen en les sessions.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón Cano, ha destacat la labor dels serveis municipals d’emergència, i ha recordat que per a l’Ajuntament de València «és una prioritat garantir la seguretat i el benestar de la ciutadania davant aquest tipus de riscos». «Per això –ha afegit- disposem d’un Pla d’Actuació contra el Risc d’Inundacions, una eina que facilita la coordinació i l’actuació davant aquestes eventualitats».

D’altra banda, Cano ha subratllat la importància de la informació, que constitueix «un instrument eficaç i un complement necessari a les labors dels equips d’emergència, que ajuda a pal·liar els efectes de possibles desastres naturals, ja que hui dia la majoria de la població disposa de mitjans per a accedir a ella».

Durant la jornada, l’edil de Seguretat Ciutadana ha anunciat que es preveu organitzar «un gran simulacre d’emergència a la ciutat, amb l’objectiu de fer un diagnòstic de l’estat dels dispositius a València, i estar preparats davant qualsevol contingència, així com demostrar la nostra capacitat de reacció i resposta».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + un =