25n
Orgull
Orgull

La mobilitat elèctrica i l’eficiència energètica protagonitzen la sessió mediambiental de la Diputació a Carcaixent

La mobilitat elèctrica i l’eficiència energètica protagonitzen la sessió mediambiental de la Diputació a Carcaixent
27/03/2019 -

La mobilitat elèctrica, l’eficiència i l’autoconsum energètics han sigut els protagonistes de la jornada comarcal mediambiental que ha celebrat la Diputació de València a l’auditori municipal de Carcaixent. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i l’alcalde del municipi de La Ribera Alta, Paco Salom, han sigut els encarregats de presentar aquest encontre, en el que han subratllat que “el canvi climàtic és un problema del present, i la mobilitat elèctrica és una ferramenta important per a frenar i mitigar els seus efectes”.

El diputat Bort ha incidit en que “frenar el canvi climàtic i mitigar els seus efectes és una qüestió fonamental, i per això, des de la Diputació, ja estem impulsant mesures per afavorir el canvi de model energètic i de transport, com les ajudes a municipis per a la compra de vehicles elèctrics i instal·lació de punts de recàrrega”. Segons ha afirmat Josep Bort, “l’eficiència i l’autoconsum són també àmbits importants per a contenir el consum d’energia i transitar cap a un model energètic baix en carboni”.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha expressat per la seua banda la disposició del consistori carcaixentí en sumar-se a aquestes iniciatives de la Diputació, i ha posat el focus en “l’actualitat de les conseqüències del canvi climàtic, perquè malauradament és una realitat que ens confirmen cada vegada més estudis i informes científics, i en aquest sentit, la producció d’energia i el transport afecten al seu empitjorament”.

El programa de la jornada, que s’ha celebrat entre les 11 i les 14 hores, ha inclòs tres conferències sobre mobilitat elèctrica, gestió energètica i autoconsum dirigides tant als representants municipals com al personal tècnic dels consistoris de la comarca i altres associacions i col·lectius civils. A més, s’ha instal·lat una carpa informativa a l’entrada de l’espai junt amb alguns vehicles elèctrics de la Diputació.

L’encontre celebrat al municipi de La Ribera Alta forma part de les accions divulgatives i promocionals que, com a coordinador territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia de la Comissió Europea, desenvolupa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació entre els municipis de la província. Les següents jornades comarcals es celebraran a Vallada (3/4), Potries (10/4) i València (17/4).

La Diputació subvenciona la compra de vehicles elèctrics

La institució provincial aposta per la mobilitat elèctrica i ofereix als municipis valencians un segon pla d’ajudes a la compra de vehicles elèctrics i instal·lació de punts de recàrrega dotat amb un pressupost d’1 milió d’euros. Aquestes inversions de 2019 es sumen al primer programa de subvencions que es va desenvolupar en 2018 amb uns fons de 750.000 euros, 1.750.000 euros totals entre els dos exercicis.

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació, a més, farà un altre pas en l’impuls de les polítiques de sostenibilitat i trànsit cap a un model econòmic baix en carboni, i llançarà enguany una línia de subvencions dotada amb 150.000 euros per a la realització de certificacions energètiques als edificis municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 2 =