Giuseppe Grezzi: "Cada municipi i cada carrer són diferents, no es poden fer canvis en la mobilitat sense estudis específics"

Guardar

FOTO2071
FOTO2071

"Cada municipi i cada carrer són diferents, no es poden fer canvis en la mobilitat sense estudis específics". Així ho manifestava aquest dimarts en Ontinyent el regidor coordinador de l'àrea de Mobilitat Sostenible i Espai Públic de València, Giuseppe Grezzi, qui intervenia en la conferència-col·loqui "La mobilitat urbana sostenible en temps de la Covid-19", al marc de la Setmana de Mobilitat d'Ontinyent, en la qual va respondre a qüestions plantejades des del públic, com ara dels membres del col·lectiu Ontinyent en Bici o de les autoritats locals.

Grezzi, que feia aquestes declaracions en resposta a una pregunta directa de l'Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, al voltant de les modificacions als carrils del trànsit rodat als municipis, posava en relleu que "l'orografia d'Ontinyent és complicada", i va recomanar que abans de prendre cap decisió com podria ser la transformació de vies bidireccionals en unidireccionals per guanyar espai per a vianants i bicicletes "és necessari una anàlisi molt detallat" de la situació prèvia i les possibles conseqüències de cada canvi.

Per a Giuseppe Grezzi "s'ha de tenir en compte quins són els itineraris principals, si es poden trencar, si hi ha itineraris perifèrics, si hi ha amplària suficient, si hi ha estacionaments als voltants o quina és la intensitat del trànsit. Són qüestions complexes que requereixen estudis específics. A València per a fer canvis ens vam recolzar en un Pla de Mobilitat, però hem hagut de desenvolupar-lo", assenyalava, i posà com a exemple la reforma de la plaça de l'Ajuntament: "hem estat 4 anys estudiant fent estudis i planificant aquest canvi perquè es necessita tenir totes les dades. Ara bé, quan tot està damunt la taula cal prendre la decisió i no dubtar", va afegir.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, qui intervenia com a moderadora de l'acte organitzat des de la seua àrea, explicava que a Ontinyent "també tenim un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, però cal adaptar-lo a cada cas, tenint en compte a qui afecta i quins són els avantatges i inconvenients. En parlar de mobilitat no es tracta d'imposar coses, sinó de tenir una estratègia adaptada a totes les mobilitats per garantir un repartiment equitatiu de tot l'espai públic que afavorisca el desplaçament segur i saludable de totes les persones", explicava.

Destacats