25n
25N
25N

Jornada sobre 'Addiccions i Adolescència. Cap a on anem?'

Jornada sobre 'Addiccions i Adolescència. Cap a on anem?'
01/03/2017 -

Divendres que ve, 3 de març, se celebrarà en el Complex Esportiu Cultural La Petxina la jornada “Addiccions i adolescència. Cap a on anem?” promoguda pel Pla Nacional Sobre Drogues (PNsD) i organitzada per la Societat Espanyola de Toxicomanies (SET) amb la col·laboració del Pla Municipal de Drogodependències (PMD) de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València. S’hi exposaran i debatran els diferents problemes que es presenten en l’abordatge de les addiccions durant l’adolescència.

La regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau ha assenyalat que “l’adolescència és un període crític en el desenvolupament d’una conducta addictiva. És per eixa raó que el treball preventiu en eixes edats és imprescindible”. També s’ha referit al fet que les dades de l’última enquesta, sobre l’ús de drogues en ensenyaments secundaris a Espanya, mostren que els adolescents espanyols comencen a consumir amb edats que oscil·len entre els 15 anys com a edat mitjana d’inici en el consum de cocaïna i els 13,8 anys en el consum d’alcohol.

A aquest començament cada vegada més precoç cal afegir dades significatives, com ara que el 57,4% dels joves de 14 anys havia consumit alcohol en els 12 mesos anteriors a la realització de l’enquesta, o que el 3% havia consumit cocaïna amb 16 anys. Respecte a la diferència per sexes, les substàncies il·legals són més consumides per homes i les legals per dones”.

Davant d’aquesta situació, la jornada “Addiccions i adolescència. Cap a on anem?” reunirà una sèrie de professionals experts en addiccions i adolescència, provinents de tota Espanya. En el transcurs d’aquesta, s’hi debatrà la importància que té hui dia la prevenció de les drogodependències en tots els àmbits i l’aparició dels nous tipus d’addiccions tecnològiques i la seua repercussió en aquestes edats. Així mateix, s’hi exposaran els millors abordatges terapèutics disponibles específics per a adolescents.

La Jornada començarà a les 9 hores del divendres 3 de març, amb l’acte inaugural, en el qual intervindran Maite Girau, regidora de Sanitat; Carmen Puerta García, presidenta de la Societat Espanyola de Toxicomanies (SET), i Francisco de Asís Babín Vich, delegat del govern per al Pla Nacional sobre Drogues (PNsD), i finalitzarà a les 21 hores del mateix divendres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

museo prehistoria
museo prehistoria