25n
25N
25N

Jorge Rodríguez espera que "isca la veritat a la llum" en la següent instància del procediment judicial

L’alcalde d’Ontinyent no es planteja dimitir i afirma que “esperava des del primer moment” l’obertura d’aquest procés judicial

Jorge Rodríguez espera que "isca la veritat a la llum" en la següent instància del procediment judicial

L’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez es mostrava en la jornada d’ahir tranquil i amb la seguretat que l’obertura del procés judicial per les contractacions presumptament irregulars d’alts directius en l’empresa pública de la corporació provincial Divalterra permetrà que “d’una vegada per sempre isca la veritat a la llum”.

Rodríguez reconeix que aquesta situació “és una cosa que esperàvem des del primer moment”, ja que “una operació antiterrorista com la que en el seu moment van muntar, que va ser autoritzada per jutge i fiscal, no podia acabar en un arxivament“, destaca.

Una vegada iniciat aquest procediment, el primer edil de la capital de la Vall d’Albaida l’afronta com l’ocasió de poder demostrar la seua innocència després de més de quasi tres anys des de l’inici del cas. “Esperem que en la següent instància ens puguem defensar. Hem tingut un perjudici en un primer moment, ja que totes les proves i els testimonis sol·licitats per la defensa han sigut rebutjats”, denúncia.

QUASI TRES ANYS DE CAUSA

El Jutjat d’Instrucció 9 de València ha incoat procediment abreujat contra l’expresident de la Diputació Provincial Jorge Rodríguez i altres 14 investigats més per les contractacions presumptament irregulars d’alts directius en l’empresa pública de la corporació provincial Divalterra, una decisió que es coneixia aquest dimecres.

Segons informava el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el magistrat aprecia indicis de malversació i prevaricació per la presumpta simulació d’eixos contractes per interessos partidistes per a afavorir a afins del PSPV i Compromís. L’acte xifra en 1,1 milions d’euros el perjudici per a les arques públiques.

“Parlem de la contractació de set persones, de si s’havia d’haver fet d’una manera o una altra i d’una malversació lligada precisament al sou que cobraven aquestes persones per exercir les seues funcions de direcció. Esperem que en la següent instància tot això puga quedar clar i que d’una vegada per sempre isca la veritat a la llum”, considera Jorge Rodríguez.

La causa la instrucció de la qual es dona per finalitzada va començar el maig de 2018 per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics després d’una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València.

Rodríguez va ser detingut el 27 de juny d’eixe any quan ocupava el càrrec de president de la Diputació pel PSPV. El 2 de juliol va anunciar que deixava la presidència de la corporació provincial encara que es va mantenir com a alcalde d’Ontinyent, càrrec que va revalidar en les municipals de juny de 2019 amb una àmplia majoria absoluta amb la nova formació comarcalista, La Vall Ens Uneix, després de deixar a l’abril d’eixe mateix any la formació socialista.

“CREIEM EN EL PROJECTE POLÍTIC DE RODRÍGUEZ”

Natàlia Enguix.

Precisament des de la seua formació, la secretària general Natàlia Enguix, ha expressat el seu suport a Rodríguez. “Mostrem tot el suport al nostre alcalde i a tots els seus col·laboradors. Estem vivint una situació molt injusta, el nostre alcalde no es mereix el que està passant”, considera.

Enguix recorda que els encausats “no han tingut oportunitat en aquests dos anys i mig de defensar-se, de mostrar les proves i els testimons que demostraven que s’havia actuat conforme a la legalitat”.

La secretària general considera que s’està vivint “una barbaritat tant Jorge Rodríguez, els seus col·laboradors i les persones que estem al seu costat”. Per a Enguix es tracta de “persones honrades”, que es dediquen “a treballar per la nostra ciutat” un fet que “Jorge Rodríguez ha demostrat en aquests deu anys i l’evidència ho diu: Va traure més que una majoria absoluta en les últimes eleccions i això no passa perquè sí. Ha demostrat que és un home treballador, honrat i que treballa pels ciutadans”, insisteix.

A més, Enguix recorda que “el treball que va fer Jorge Rodríguez en la Diputació va ser encomiable i s’ha demostrat el bon funcionament d’una institució que venia d’una època molt fosca, governada pel PP, i que ell va posar ordre a tot el que s’havia fet malament. Hi ha gent a la qual no li interessa que es facen les coses bé“.

Finalment, la secretària general de La Vall Ens Uneix destaca que “sempre estarem al costat de Jorge Rodríguez, creiem en el projecte polític que encapçala i treballem per a demostrar que les coses es poden fer bé, que és el que ens ensenya el nostre alcalde cada dia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =