25n
25N
25N

Sebastià: "Populars, socialistes i liberals posen la maquinària europea al servei de les grans corporacions"

Sebastià: "Populars, socialistes i liberals posen la maquinària europea al servei de les grans corporacions"
18/05/2019 -

El candidat de Compromís per a les eleccions europees del pròxim 26 de maig, Jordi Sebastià, ha assegurat que a la Unió Europea “està governant una gran coalició de populars, socialistes i liberals” que “està detenint que Europa siga un espai d’igualtat, pau i solidaritat” i “vénen ací a fer una espècie de ‘teatrillo’, però quan arriben a Brussel·les, immediatament pacten i posen la maquinària europea al servei de les grans corporacions”.

Així s’ha expressat Sebastià durant el míting central de campanya de Compromís, en el qual ha participat al costat de l’alcalde de València, Joan Ribó, i la vicepresidenta en funcions del Consell, Mónica Oltra.

El candidat al Parlament Europeu ha criticat que “la UE es nega a la proposta de posar en marxa una directiva en contra de la violència masclista” i ha advertit que a Europa “una de cada tres dones ha patit algun cas de violència masclista”. Així, ha defensat que un dels eixos de la seua formació és la creació d’una Unió Europea “feminista i inclusiva”.

Així mateix, ha insistit que “Europa serà social o no serà” i que “només cal recordar que València és la ciutat que va acollir a l’Aquarius”. “No abandonarem el vaixell de la UE, que és el que voldrien alguns. No som antieuropeus, volem recuperar-la i posar-la al servei de les persones”, ha afegit.

D’altra banda, un altre dels eixos que ha apuntat és el de “la lluita contra el canvi climàtic”, en la qual ha assenyalat que la seua política amb els Verds en l’Eurocambra “és molt senzilla, només cal copiar la política de Compromís” a escala local, autonòmica i estatal.

COMPROMÍS TÉ “ASSEGURADA LA PERMANÈNCIA”

Ha incidit que a la Unió Europea “es decideixen coses que ens afecten en el dia a dia”, com els “horaris comercials terribles que obliguen a treballar en diumenge”, que han sigut “blindats pels grans centres comercials”.

“O tenim força en el Parlament Europeu, o no podrem portar avant les polítiques de Compromís”, ha remarcat, per a subratllar que “amb tota la gent” que els va votar en les últimes eleccions tenen “totalment assegurada la permanència”. Al seu judici, “malgrat que alguns diuen que Compromís el té complicat per a continuar en el Parlament, els números són senzills.

En aquesta línia també ha apuntat la voluntat de la coalició de “blindar les pensions en la Constitució, però el sistema paneuropeu de pensions preveu l’obligatorietat de subscriure un pla privat que serà la base de la nostra cotització i estarà subjecte a l’especulació”.

A més, Sebastià ha expressat que “cal recordar a Brussel·les que Madrid no està en el Corredor Mediterrani i que el govern de Rajoy va desviar 900 milions d’euros per a pagar el soterrament de vies a Madrid, quan ací a València tenim unes que probablement fan molta més mancada”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =