25n
25N
25N

Jordi Sebastià: “Compromís per Europa assumim el paper de “lobby valencià” al Parlament Europeu”

Jordi Sebastià: “Compromís per Europa assumim el paper de “lobby valencià” al Parlament Europeu”
09/05/2019 -

Jordi Sebastià i Isaura Navarro, número 1 i 4 respectivament de la candidatura Compromiso por Europa -continuïtat de Primavera Europea, amb la que ens vam presentar ara fa 5 anys i vam aconseguir el nostre primer eurodiputat- han presentat en el Dia de Europa els eixos fonamentals de la coalició amb la que concorre a les eleccions del 26 de maig al Parlament Europeu. Compromís junt amb En Marea, Nueva Canarias, Més per Mallorca, la Chunta Aragonesista, Partido Castellano-Tierra Comunera, Iniciativa Andalucia, Coalición por Melilla, Caballas, Izquierda Andalucista i Los Verdes de Europa, configuren la nova cooperativa política Compromís per Europa.

Jordi Sebastià, europarlamentari de Compromís qui de nou encapçala el projecte Europeu de la coalició, ha destacat la necessitat de seguir a Europa, “Ens presentem a estes eleccions europees per a consolidar la nostra presència al Parlament Europeu, i en el nostre cas, en el de Compromís, per tenir, no tan sols una veu valenciana sinó per a continuar sent el lobby valencià a Europa”.

Des de Compromís també volem enfortir el grup dels Verds/ALE per dos raons: la primera, per accelerar la lluita contra el canvi climàtic. El futur del nostre planeta està en joc i necessitem un parlament que pense més en els nostres joves i menys en les grans corporacions. La segona, per defensar els interessos de les persones al Parlament Europeu davant l’extrema dreta i la gran coalició PP-PSOE-Ciutadans.
Compromís seguirem sent el “Lobby valencià” a Europa.

Treballar pels nostres interessos en Brussel·les és fonamental. En Compromís estem farts que el govern central no ens defense a les institucions Europees. Ho hem vist amb el tractat amb Sudàfrica que ha enfonsat la taronja, o amb la falta d’inversió al corredor mediterrani.

Des de Compromís creiem en una Europa diferent, enfocada en atendre les necessitats de les persones. Volem acostar Europa als nostres pobles, barris i ciutats. Nosaltres anem a Europa a defensar els interessos valencians i a fer visibles els nostres problemes.

Isaura Navarro ha destacat de Compromís que “som garantia de lluitar per les causes justes, per molt difícils que puguen semblar. Som garantia de no arrugar-nos davant els poderosos. I som garantia de defensar els interessos valencians”. Com ja ha fet Compromis al Parlament Europeu durant estos últims cinc anys.

Deu punts principals de campanya de Compromís per Europa.

1.- Per una Europa feminista. Impulsarem una Directiva Europea contra la Violència Masclista perquè no volem ni una víctima més

2.- Per una Europa sostenible. Més ambició en la lluita contra el canvi climàtic davant l’avarícia dels poderosos. Necessitem un mínim del 35% d’energia renovable en el 2030

3.- Per una Europa social. Exigirem una renda mínima europea. La Unió Europea produeix riquesa però no benestar, tenim un 23% de pobresa i és una vergonya

4.- Per una política fiscal europea comuna als servei de les persones. No als paradisos fiscals dins la UE que permeten estalviar-se impostos a les grans multinacionals (Luxemburg, Països Baixos, Irlanda)

5.- Per una agenda europea que es preocupe dels problemes valencians. Cal revertir els tractats comercials que perjudiquen els nostres agricultors i una veu valenciana potent per influir en la Política Agrària Comuna

6.- Per unes infraestructures europees sostenibles i eficaces que permeten generar ocupació de qualitat a les nostres empreses: prioritat al Corredor Mediterrani per a connectar-nos amb el món

7.- Per una Europa més propera. Ens comprometem a traslladar a les institucions europees les propostes de la ciutadania i a rendir comptes de la nostra activitat de forma periòdica. El Parlament Europeu no pot ser un cementeri d’elefants pel bipartidisme.

8.- Per una Europa de les persones. No volem la privatització de les pensions publiques que impulsa la “Gran Coalició de Socialistes, Populars i Ciutadans” amb el seu model neoliberal en la Unió Europea. Qualsevol persona ha de tenir dret a cobrar una pensió digna pública quan es jubile.

9.- Per una Europa cohesionada territorialment i sostenible. Les polítiques europees contra el despoblament són urgents i han d’adaptar-se a la realitat dels nostres pobles. Han de garantir serveis de qualitat a tota la població.

10.- Per una Europa mediterrània i per una Europa solidària. Necessitem unes normatives europees de pesca sostenible per a la Mediterrània. Davant el vergonyós comportament de la UE davant l’arribada dels refugiats necessitem una política comuna d’asil i refugi, basada en la solidaritat i la responsabilitat compartida que establisca canals segurs d’entrada a la UE.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 15 =