25n
25N
25N

Joan Ribó reafirma el compromís amb una educació pública de qualitat

Joan Ribó reafirma el compromís amb una educació pública de qualitat
09/09/2016 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat este dijous en l’acte inaugural del curs escolar 2016-2017 en el centre José Soto Micó, l’escola pública més gran de València, on ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament de València amb l’educació pública de qualitat com a element fonamental d’una societat inclusiva i d’igualtat d’oportunitats. Posteriorment Ribó s’ha traslladat a la Universitat Politècnica per a assistir a l’inici del curs acadèmic i la investidura com a doctor honoris causa del Doctor Roger Malina.

“És un plaer obrir el curs escolar 2016-20167 en un centre d’educació infantil i primària tan especial i tan representatiu de la ciutat com el José Soto Micó, que amb 825 alumnes és l’escola pública més gran de València, a mig camí dels barris de la Creu Coberta i l’Hort de Senabre, amb més de 41 anys d’història, amb 55 professors que treballen cada dia per a millorar l’educació que reben les nostres filles i fills; una tasca encomiable que exigix un gran esforç diari que des del govern municipal els agraïm i pel qual els felicitem”, ha afirmat l’alcalde en la seua intervenció en l’acte inaugural al qual ha assistit junt al president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta, Mónica Oltra; el conseller d’Educació, Vicent Marzà; el secretari autonòmic, Miquel Soler, i el regidor de Govern Interior de l’Ajuntament, Sergi Campillo, de qui depén la neteja dels col·legis públics.

En la primera part de la seua visita a este col·legi públic de la ciutat de València, les autoritats, acompanyades pel director del centre, Jesús Manuel, han entrat a un aula de 4t d’ESO i amb els seus 27 alumnes han compartit el repartiment, per sorteig, dels llibres, que els han fet arribar els companys de col·legi que els van utilitzar el curs passat, i dels quals ells podran gaudir quasi gratuïtament durant el que hui ha començat, dins de la iniciativa Xarxa Llibres amb el suport de l’Ajuntament.

Després de visitar el menjador de primària, un dels dos del centre, on es preparen els menús i, fins i tot, s’elabora el pa, s’han succeït les intervencions que han tingut com a paraules més reiterades inclusió, igualtat d’oportunitats i l’aposta decidida de totes les administracions valencianes per una escola pública de qualitat a la qual enguany -ha recordat el conseller Marzà- s’han incorporat 2.800 nous professors: “Volem impulsar tots aquells aspectes que servisquen per a dignificar una educació pública que siga garantia de qualitat, que siga inclusiva i de tots.”

Mónica Oltra, per la seua banda, ha ressaltat “el valor de la diversitat com a oportunitat, de l’escola que iguala els alumnes en oportunitats, que és una eina per a contrarestar les desigualtats socials, de l’escola que ha de ser una eina que incloga totes les diversitats”, amb una referència molt explícita a la igualtat de gènere i la fi de la violència masclista. Este curs hi haurà agents d’igualtat en tots els centres, la tasca dels quals serà contribuir a una societat futura transmissora de valors a dones i hòmens als quals s’ha ensenyat a pensar”.

UNA PROMESA 10 ANYS INCOMPLIDA

Joan Ribó ha recordat que el Soto Micó és l’únic col·legi de tot l’Estat espanyol que encara conserva el primer cicle d’educació secundària obligatòria. “I per què? Els que sou del barri, si aneu pel Bulevard, veureu un cartell que anuncia des de les eleccions de 2007: ‘Ací es construirà el nou institut de Patraix.’ Des de fa més de nou anys s’ha promés un nou institut en Patraix que mai s’ha fet, i que ara per fi, amb el nou govern, tindrà eixida.”

També ha esmentat les manifestacions, en què ell va participar, per a demanar la construcció d’eixe centre, “l’institut que ara sí es construirà i s’obrirà pròximament, i que és imprescindible per a este barri. El nostre compromís amb l’educació pública i de qualitat és una prioritat clara, tant del govern municipal com del govern autonòmic”.

“Des de l’Ajuntament de València”, ha ressaltat, “pensem que l’escola pública ha de ser un element nuclear de la nostra societat i, per tant, el professorat, els pares, les mares, l’alumnat, les associacions culturals i esportives, les bandes de música i tots aquells que ho desitgen, volem que hi participen obertament. Pensem que cal potenciar i millorar cada dia més la qualitat de l’educació pública que oferim a la societat”.

En este acte inaugural l’alcalde de València ha reivindicat que “les portes de les escoles públiques de la ciutat s’han d’obrir a la ciutadania, l’escola ha d’estar al servici dels barris, i esta és precisament un exemple, amb la seua biblioteca amb més de 10.000 llibres, que fa préstecs no solament als alumnes, sinó també a les famílies que participen activament en totes les iniciatives del col·legi, com per exemple, les que tenen lloc amb motiu de les festes falleres”.

DIÀLEG ENTRE GENERACIONS

Posteriorment s’ha referit als “molts reptes” que l’escola pública té en la nostra ciutat i ha d’anar superant. “Però no ens espanta. Al contrari, afrontem el nou curs amb il·lusió i forces renovades per a fer de la millor manera possible un treball tan il·lusionant i tan bonic com és educar les nostres pròximes generacions per a combatre les desigualtats, per a respectar la diversitat, per a facilitar la inclusió”.

Ribó ha recordat que l’alumnat de centres com el Soto Micó “són els nostres futurs ciutadans, els autèntics protagonistes, i l’escola pública ha d’impulsar el diàleg i la participació entre generacions per a desenvolupar un marc de convivència únic on la igualtat d’oportunitats i el dret a la diferència estiguen sempre presents”.

El torn d’intervencions l’ha tancat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui s’ha referit al començament d’un nou curs “amb força, amb inclusió, amb coratge i amb la voluntat que ningú es quede fora de poder accedir a l’educació pública que és la gran assignatura d’este govern: assegurar la igualtat davant del fet educatiu”.

Ha afegit Puig que l’educació pública valenciana “ja és de qualitat i serà d’excel·lència amb la col·laboració dels més de 60.000 professors amb què compta”, ha expressat el seu agraïment a l’Ajuntament de València pel seu esforç per a posar en marxa el banc de llibres Xarxa Llibres i ha recordat “la hipoteca que suposa el fiasco de Ciegsa i els més de mil milions d’euros de sobrecostos” que es van produir amb els governs anteriors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 16 =