25n
25N
25N

Joan Ribó inaugura la 35 edició de CEVISAMA

Joan Ribó inaugura la 35 edició de CEVISAMA
20/02/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat aquest matí al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, en la inauguració de la 35 edició de CEVISAMA, un dels principals certàmens internacionals que al llarg de l’any acull el recinte de Fira València, en el qual enguany participen 721 empreses expositores procedents de 38 països, que ocuparan 110.000 metres quadrats en 8 pavellons diferents. Ribó ha ressaltat la importància d’aquest certamen i la innovació, creativitat i obertura al món, dels sectors empresarials participants.

“CEVISAMA és un certamen amb un paper fonamental per a reforçar el tercer sector exportador d’aquesta Comunitat, d’una indústria que ha tingut un creixement exemplar, que ha sabut conjugar la recerca, el disseny i la capacitat d’obrir mercats”, ha manifestat Joan Ribó després de concloure l’acte inaugural d’aquesta Fira al creixement de la qual en l’actual edició s’ha referit “amb dades objectives que ho demostren, com el de l’augment en un 18% de la superfície d’exposició i també el del nombre d’assistents. Crec que és una gran notícia que Fira València siga un gran aparador d’aquesta indústria del nostre país”.

Anteriorment, en la seua intervenció en l’acte inaugural d’una nova edició de CEVISAMA, que conclourà el pròxim dia 24 i que arranca amb molt bones perspectives, l’alcalde de València ha afirmat que “La indústria del taulell és un model per a la resta de l’empresariat i la societat del nostre país, perquè mostra com cap altra l’esperit emprenedor que ens caracteritza als valencians i les valencianes: la innovació, la creativitat, l’obertura al món sense complexos, el treball estable i de qualitat o la protecció del medi ambient. Eixes són les senyes d’identitat dels valencians i les valencianes i per les quals se’ns ha de conéixer a la resta d’Espanya i del món”.

“Hui és un gran dia per a València, en el qual els hotels de la ciutat i del seu voltant estan plens i era difícil trobar un taxi lliure a València mentre l’Aeroport de Manises i l’Estació de l’AVE estaven rebent tots els expositors i visitants”, ha assenyalat l’alcalde de la ciutat en la inauguració de CEVISAMA, on 511 de les empreses participants són espanyoles i entre les 210 restants n’hi ha de Sud-àfrica, el Brasil, la Xina, Iran, el Japó, Malàisia, Sud-àfrica, Vietnam, l’Índia o Alemanya…

L’alcalde, que ha estat acompanyat per la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, s’ha referit a la coincidència d’aquesta 35a edició de CEVISAMA amb l’any en el qual la Institució Firal Valenciana, el patronat de la qual presideix Joan Ribó, compleix un segle al servici dels sectors productius valencians. “La Fira ha sigut durant aquests 100 anys d’història el millor aparador dels productes que produïm a la nostra Comunitat, però al mateix temps la seua activitat repercuteix en tota la ciutat i comarques del voltant. Milers d’operaris muntaran i desmuntaran els 721 estands durant aquesta setmana, i empreses de fusteria, de publicitat, de transport, de relacions públiques, hotels, restaurants, taxis es veuran afectats positivament per aquest esdeveniment”.

S’ha referit Joan Ribó al treball que conjuntament estan realitzant l’Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana i Fira València perquè “aquesta institució puga aconseguir objectius més ambiciosos, sempre des de la màxima transparència, el bon govern i la seguretat jurídica. Us imagineu el que suposaria que aquest recinte s’omplira com hui moltes més setmanes durant tot l’any. Sens dubte eixa és la nostra meta”

La 35a edició de la Fira Internacional de Ceràmica per a arquitectura equipament de bany i cuina, pedra natural, matèries primeres i esmalts, entre altres sectors, està previst que siga la millor dels últims nou anys. S’espera la visita de 78.000 expositors professionals de més d’un centenar de països, la presència dels quals en la nostra ciutat tindrà un important impacte econòmic directe.

A preguntes dels periodistes, Ribó ha assenyalat que el passat de Fira València “passat és, i hi ha institucions per a analitzar-lo, estudiar-lo i jutjar-lo, però en aquests moments nosaltres pensem en clau de present i futur. Estem pensant i dissenyant un futur i–amb dades objectives– estem tenint un bon resultat perquè hi ha un creixement objectiu de Fira València que indica un creixement de tota l’economia valenciana”. D’aquesta manera, Joan Ribó ha defensat la correcta gestió actual “enfront de models del passat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =