25n
25N
25N

Joan Ribó aposta pel retorn de residus urbans com a fórmula sostenible i generadora d'ocupació

Joan Ribó aposta pel retorn de residus urbans com a fórmula sostenible i generadora d'ocupació
30/11/2016 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat en l’acte d’obertura de les Jornades sobre Envasos Retornables, juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, on ha defensat la importància d’afavorir i potenciar el retorn dels residus urbans com a fórmula sostenible i eficient per a la gestió de llandes i botelles usades, així com de generació d’ocupació.

L’alcalde ha intervingut en l’acte d’obertura de la trobada i ha manifestat el suport de l’Ajuntament al nou model de gestió de residus urbans proposat per la Conselleria de Medi Ambient, un sistema que es basa en l’establiment d’un incentiu per a la devolució dels envasos de begudes. Es tracta del model SDDR (sistema dipòsit-devolució-retorn), que funcionarà en paral·lel a l’actual sistema integrat de gestió, SIG.

Ribó ha expressat la seua “satisfacció perquè este tema vaja avant”, i ha subratllat que els ajuntaments, “amb una gestió de residus d’envasos més sostenible i circular, guanyarem molt en àmbits com la neteja i la gestió dels residus”. Segons l’alcalde, actualment “s’està pagant per la falta d’una gestió adequada, la qual suposaria”, ha afegit, “un estalvi important, que bona falta ens fa, i poder dedicar recursos a altres àmbits que ho necessiten també”.

El plantejament de la Conselleria “coincideix plenament amb els objectius municipals de desenvolupament sostenible i de canvi climàtic, que hem firmat. Des del primer moment vam dir que sí i ens vam oferir per a treballar en experiències en esta direcció”.

A més, ha destacat l’alcalde, “si es genera una economia circular, qualsevol botiga xicoteta de la ciutat que reba 0,02 euros per cada envàs genera una economia supletòria que pot ser una important font secundària d’ingressos”. “Este model de recollida d’envasos suposa potenciar l’economia del comerç xicotet, així com totes eixes persones que arrepleguen, que recuperen…, perquè s’obri un ampli camp de generació d’ocupació”. En este sentit, Ribó ha esmentat estudis sobre camp realitzats en països com Alemanya, que corroboren que el pas a una economia circular genera milers de nous llocs de treball. “Ací no tenim molt d’alumini per a llandes, però sí tenim moltes persones desocupades”, ha afegit l’alcalde.

A preguntes dels periodistes, Joan Ribó ha lamentat que “tots els elements que s’han impulsat en els últims anys han anat dirigits a potenciar les grans superfícies i jo crec que en estos moments és positiu generar mecanismes que ajuden el comerç xicotet de tots els barris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =