25n
25N
25N

Joan Ribó anuncia la congelació de la tarifa d'aigua per a 2021

L’acord de l’Ajuntament amb la subministradora de l’aigua impedeix el tall d’aigua a 1.614 famílies

Joan Ribó anuncia la congelació de la tarifa d'aigua per a 2021
10/11/2020 -

L’Empresa Mixta Valenciana d’Aigües ha congelat les taxes de l’aigua per a 2021. Així ho ha anunciat l’alcalde, Joan Ribó, que ha subratllat aquest fet com “un compromís de l’Ajuntament de València per a no apujar els preus en uns moments en què moltes persones estan travessant per dificultats econòmiques derivades de la pandèmia del coronavirus”.

A més, L’alcalde ha avançat que, en els últims dotze mesos, el fons social d’EMIVASA ha atés 1614 famílies, i s’han costejat 6.040 factures d’aigua, un 13% més que en l’exercici anterior, i amb un cost de 413.515 euros, un 9,54% més que l’any passat. Ribó indica que “en aquests moments de crisi sanitària, econòmica i social, aquest ajuntament continua sent sensible a les persones que travessen per una situació difícil, com em vaig comprometre en el 2015”.

En aquest sentit, Ribó ha informat que el consum d’aigua en la ciutat de València ha caigut un 4% fins al mes d’octubre d’enguany comparat amb les dades dels mateixos mesos de l’any passat. Tot i la baixada, les xifres són molt distintes en funció del consumidor final. Així, mentre el consum domèstic ha pujat un 2,57%, que l’alcalde atribueix a “l’efecte del confinament domiciliari”, l’industrial ha patit una davallada del 22,42%, que Ribó considera com a “derivat de la crisi sanitària i econòmica i, per això, hem de ser conscients i apostar per dinamitzar l’economia valenciana”. Així ho ha dit l’alcalde de València en el Consell d’Administració de l’Empresa Mixta Valenciana d’Aigües (EMIVASA), on ha participat la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía.

PLA D’INVERSIONS

El Consell d’Administració d’EMIVASA ha aprovat també un pla d’inversions per valor de 16,75 milions d’euros per al 2021. 8,9 milions es destinaran a la renovació de la xarxa de distribució, 1,2 milions a nous subministraments, 4,4 a les plantes potabilitzadores i 1,6 a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =