25n
25N
25N

Mª Dolores Jiménez Díaz passa a ser regidora no adscrita

Mª Dolores Jiménez Díaz passa a ser regidora no adscrita
20/12/2018 -

El Ple Municipal ha aprovat la declaració de Mª Dolores Jiménez Díaz com a regidora no adscrita, després de la seua desvinculació del Grup Municipal Ciutadans. La regidora manté els seus drets a la presentació d’iniciatives en el Ple i les seues comissions, amb un temps d’intervenció en les sessions que es fixa en la meitat que la resta de grups.

El Ple ha aprovat les noves condicions que regiran la situació de la regidora. La seua ubicació en les reunions del Ple canvia: des de hui ja es localitza en la tercera fila del segment central de l’Hemicicle, en l’escó situat en l’extrem dret (vist des de la taula de la Presidència). Quant al vot, segons establix la normativa, el vot de la regidora no adscrita i el del representant del Grup Ciutadans es ponderaran atenent la proporció de la seua representativitat en el Ple, I queda en cinc sisens per al representant i un sisé per a la regidora

Així mateix, s’ha modificat la composició de les comissions permanents del Ple, que passaran a comptar amb huit membres, en lloc dels set que la formaven fins ara, per facilitar el dret de participació de la regidora no adscrita. A més, també queda recollit el seu dret a la presentació en el Ple i les seues comissions de precs, preguntes, interpel·lacions per escrit en els mateixos termes que la resta de regidors, reajustant el número dels quals poden presentar en cada sessió plenària o de comissió a cinc preguntes. També, manté l’edil el dret a la presentació de mocions en el Ple i les seues comissions: podrà plantejar una moció cada dues sessions; i no podrà formular propostes de declaració institucional, encara que sí que signar-les a títol individual.

Respecte a la durada de les seues intervencions, s’ha concretat el temps màxim en dos minuts en el primer torn i en un minut, en el segon, excepte per a la defensa de mocions que haja presentat, en este cas disposarà de cinc minuts en la primera intervenció i tres minuts en la segona.

La Junta de Portaveus haurà de remetre-li puntual comunicació de totes les decisions adoptades que afecten l’exercici de les seues funcions de regidora. També manté el dret a la informació, idèntic al dels restants membres del Ple, que haurà d’exercir de forma personal i indelegable.

La regidora ha pres la paraula en la sessió plenària. «Jo no me n’he anat; m’han tirat», ha assegurat; i ha denunciat que el grup Ciutadans no li permet accedir al seu ordinador i als seus documents, per la qual cosa ha urgit a l’Ajuntament a agilitar la posada a la disposició de mitjans materials per a continuar el seu treball en la Corporació.

La sessió plenària ha començat sota la presidència de la regidora Mari Oliver, qui ha manifestat «el sentiment de la Corporació» per la defunció de Felipe Camacho, que va ser regidor de l’Ajuntament l’any 1991 pel partit Unió Valenciana. Així mateix, Oliver ha donat la benvinguda «virtual» a la delegada de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, qui seguix la sessió per via telemàtica, atés que, com és conegut, es troba ingressada en estos moments en un centre hospitalari a l’espera de ser intervinguda quirúrgicament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa