25n
25N
25N

L'artista Javier Mariscal se suma a la iniciativa 'Des de la meua finestra' del Centre del Carme

L'artista Javier Mariscal se suma a la iniciativa 'Des de la meua finestra' del Centre del Carme
06/04/2020 -

L’artista Javier Mariscal s’ha sumat a la iniciativa ‘Des de la meua finestra’ del Centre del Carme que busca despertar la creativitat entre les xiquetes i xiquets transformant les finestres en espais temporals d’art. Els seus populars Garriris han pres les finestres i edificis del seu entorn conquistant el seu món creatiu, una part de fora que roman impassible.

‘Des de la meua finestra’ està inspirada en l’exposició del Centre del Carme ‘Viatge a Corfú. Carlos Pérez. L’home-museu’ com a homenatge a qui va saber fer valdre la grandesa de diferents formats i expressions artístiques. Aquesta és una de les iniciatives que al llarg d’aquesta setmana es continuaran impulsant des del ‘CCCCenCasa’, el programa en línia del Centre del Carme Cultura Contemporània.

Com Mariscal, desenes d’il·lustradors, dissenyadors, arquitectes i artistes estan omplint les xarxes socials amb les seues enginyoses creacions, producte d’una inspiració espontània en què ens obrin una finestra al seu univers interior.

Hui les finestres cobren un sentit més especial que mai en la quotidianitat. A través d’aquestes ens relacionem amb l’exterior i ens ofereixen una imatge diferent en cada habitatge. Des de Madrid arriba la proposta d’Aurora Gorrión, artista de collage, o des de Pamplona la il·lustració de l’arquitecte Carlos Pereda. El productor de cine, guanyador d’un premi Goya d’animació per ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, Alex Cervantes, s’ha sumat també a la iniciativa igual que el dissenyador editorial Tomás Gorría, l’historietista Calpurnio, la dissenyadora gràfica i collagista Lucía Meseguer, així com l’artista Martín Forés i l’artista i il·lustradora Mai Hidalgo, entre altres.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que “la intenció és que aquestes il·lustracions motiven les xiquetes i xiquets i les seues famílies per a potenciar la seua creativitat i despertar la seua imaginació a través del dibuix, com una eina fonamental per al desenvolupament personal i intel·lectual dels menuts”.

Pérez Pont ha afegit que “la comunitat cultural s’està bolcant amb aquesta situació insòlita que ens ha tocat viure provocada per la COVID-19. Des del Centre del Carme estem desenvolupant un conjunt d’activitats, dins del nostre programa en línia ‘#CCCCenCasa’, per a permetre que la cultura arribe a totes les llars”.

Així, al llarg d’aquesta setmana emmarcada també dins del programa d’educació i mediació ‘#CCCCHabitantEspais’, arriba el taller de l’avorriment, un exercici simbòlic que pretén recordar als pares, mares i educadors i educadores la importància de reservar a la infància el dret a parar, un lloc per a la reflexió sobre l’excés d’activitats en la infància.

L’objectiu de ‘#CCCCHabitantEspais’ és proposar una reflexió sobre les formes d’habitar l’espai per a donar resposta a les necessitats reals de les xiquetes i xiquets. Pel que fa a aquesta reflexió, dijous que ve l’artista visual Javier Abad i la doctora en Ciències de l’Educació Ángeles Ruiz de Velasco oferiran una videocreació inspiradora sobre el joc com a possibilitat en l’espai domèstic.

Les propostes de ‘#CCCCHabitantEspais’ estan coordinades per l’equip Arquilecturas, projecte seleccionat dins de la convocatòria ‘Tangent’, de mediació cultural del Consorci de Museus.

D’altra banda, el projecte ‘La merienda’, dirigit a persones majors i coordinat per la mediadora Alba Cacheda, segueix aquests dies amb les seues entrevistes telefòniques, compartint afectes, atenció i cures en una situació que afecta directament aquest grup de persones.

Cultura Resident

“La cultura no para i el suport a la creació artística valenciana és ara més necessari que mai”, així ho ha expressat Pérez Pont, que ha recordat que el programa de residències artístiques de la Generalitat Valenciana, ‘Cultura Resident’, segueix el seu procés i acaba de resoldre les seues últimes convocatòries. “Les i els creadors seleccionats podran començar les seues residències una vegada finalitze el període de confinament per l’alerta sanitària”, ha explicat.

D’aquesta manera, aquest pròxim divendres el Centre del Carme oferirà, a través de les seues xarxes socials, l’oportunitat de conéixer els pròxims creadors que faran la seua residència artística de mediació cultural a les seues instal·lacions: Néstor Morente Martín presentarà la seua proposta ‘València Republicana’, un projecte d’acompanyament des del diàleg i la interacció social per a evitar una regressió cultural, i Francisca Javiera Soto, Carolina Fernández i Álvaro Martín de Ruedas explicaran el seu projecte ‘El Hoyo’.

Concerts ‘Sonoras’ i ‘TheCCCC’

Aquest pròxim dissabte les xarxes socials del Centre del Carme oferiran una nova proposta sonora posant a l’abast de les seues seguidores i seguidors els concerts celebrats durant les primeres edicions dels festivals ‘Sonoras’ i ‘TheCCCC’ al Centre del Carme.

‘CCCContesenCasa’, Santiago García-Clairac
Aquest pròxim diumenge de Pasqua, el canal de podcast del Centre del Carme tindrà en el seu programa ‘#CCCContesenCasa’ la intervenció de Santiago García-Clairac, publicista, il·lustrador i autor de la trilogia de fantasia juvenil ‘El ejército negro’ i de la sèrie d’aventures de Maxi en El Barco de Vapor de SM.

El podcast, que té la col·laboració de Rebombori Cultural, començarà amb un breu relat dels ‘Cuentos por teléfono’ de Gianni Rodari, una història breu, enginyosa i plena d’ironia del famós autor italià de literatura infantil, del qual es compleix enguany el centenari del seu naixement.

A més, s’animarà mares, pares i docents que inculquen l’amor per la lectura entre les i els més menuts de la casa amb una ressenya de ‘La bicicleta’, d’Anca Balaj i editada per Edelvives dins de la seua col·lecció ‘Lletra lligada’. El podcast finalitzarà amb un relat sorpresa, adornat amb sons i música que convida tota la família a endinsar-se en el món del conte.

Tours virtuals

Fotografies, audiovisuals i altres eines gràfiques estan permetent a les i els visitants del Centre del Carme continuar gaudint de les exposicions del centre d’art mentre es troba tancat per l’alerta sanitària. Ara, dins del seu programa ‘#CCCCenCasa’, el Centre del Carme activa nous tours virtuals que permetran al públic recórrer cada una de les seues sales, d’una manera immersiva, una proposta virtual que arranca aquesta setmana amb la mostra ‘(Escif). Qué pasa con los insectos después de la guerra’.

Tots els continguts del programa en línia del Centre del Carme ‘#CCCCenCasa’ estan disponibles i a través de les xarxes socials del @centredelcarme.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =