25n
25N
25N

Compte arrere per al 'Jardí d'Escultures' de l'IVAM

Compte arrere per al 'Jardí d'Escultures' de l'IVAM
24/02/2017 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí l’acord a firmar amb la Conselleria de Cultura per al condicionament del Jardí de les Escultures de l’IVAM. Arranca la tramitació d’aquest projecte, les obres del qual es preveu que comencen després de l’estiu, i que inclouran també l’obertura com a zona de vianants del carrer situat entre l’Institut Valencià d’Art Modern i la Beneficència.

Així ho ha anunciat aquest matí l’alcalde de València, Joan Ribó, qui ha fet referència “a l’especial transcendència d’un projecte que hem pogut resoldre en pocs mesos després que el veïnat haja demanat durant anys i anys que es condicionara la zona. Hui podem dir que comença el compte arrere per a fer realitat el jardí d’escultures de l’IVAM”. L’alcalde s’ha referit a la repercussió per al barri que tindrà aquesta nova zona d’esplai i museogràfica a l’aire lliure, i que obeeix “al model que vull que seguim en el govern municipal: intervencions urbanes que milloren qualitativament la vida de les persones, sense embarcar-nos en les obres faraòniques del passat que ens han abocat al deute”.

Es tracta d’un equipament que pretén donar una solució espacial i de millora temporal de l’entorn fins que es duga a terme la prevista ampliació de l’IVAM. De fet, l’actuació inclourà l’obertura del carrer situat entre el Museu i La Beneficència, que s’obrirà al pas dels vianants. “Aquesta solució urbanística i cultural suposarà una millora de l’entorn urbà i un element de dinamització per a la vida del barri”, ha conclòs l’alcalde.

Segons les disposicions del conveni de col·laboració que ha aprovat aquest matí la Junta de Govern Local, l’Ajuntament s’encarregarà de la redacció del projecte d’adequació d’aquest espai museogràfic a l’aire lliure, i s’ocuparà també del seu manteniment una vegada estiga en ús. Serà la Conselleria de Cultura l’encarregada de fer el jardí en si, una actuació que suposarà una inversió del voltant de mig milió d’euros en concepte d’obres d’execució.

Per la seua banda, l’IVAM aportarà les escultures que s’exposaran en aquest espai, i s’encarregarà de les labors de vigilància. Així mateix, el museu serà responsable de la intervenció artística que es realitzarà en la mitgera vista posterior del seu edifici.

L’alcalde ha agraït als responsables de la conselleria de Cultura i de l’IVAM la predisposició “a actuar conjuntament en benefici dels veïns del barri, però també de tota la ciutat i fins i tot de l’art”.

El calendari d’actuacions previst arranca de manera immediata: una vegada conclosa la redacció del projecte, que estarà preparat en les pròximes setmanes, es calcula que es podrà disposar de les llicències i autoritzacions per a l’execució de les obres en el mes de juliol, de manera que les esmentades obres començaran després de l’estiu, en el mes de setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − tretze =