25n
Orgull
Orgull

'Jardín Autómata', una exposició d'escultures inflables

'Jardín Autómata', una exposició d'escultures inflables
19/08/2018 -

L’artista alacantina Olga Diego recrea el ‘Jardín de las Delicias de El Bosco’ en el Centre del Carme Cultura Contemporània de València. L’exposició ‘Jardín Autómata’ és una gegantesca instal·lació formada per un centenar d’escultures inflable-electròniques que submergeix al visitant “en un paradís de llibertat creativa i sexual on el pecat de la carn del que advertia El Bosco és substituït ara pel plàstic, en una crítica al capitalisme i a la societat de consum”.

L’exposició, que ocupa la Sala Dormitori, del Centre del Carme, està disponible fins a octubre d’enguany. L’obra d’aquesta creadora introdueix a l’espectador en una nova vision de l’art on les obres cobren vida i fins i tot respiren. Olga Diego, treballa a cavall entre la performance i la instal·lació escultòrica.

Alguns dels visitants han comentat que es tracta d’un microunivers,” per la capacitat i unir la il·luminació amb l’efecte que provoca l’aire en les formes i la imaginació de les criatures” comenta José Tore. Per a Isabel Grenier, veïna de València, ‘El Jardin Autòmat’ ha sigut una sorpresa i a més per a “els xiquets”, perquè els pot resultar més fàcil comprendre “l’art contemporani”. Nacho Floristan, de visita en la ciutat, ha destacat que “és molt diferent” perquè en aquesta exposició “pots ficar-te dins de les escultures i val la pena”.

‘Jardín Autómata’ consisteix en una instal·lació de gran format integrada per un centenar d’escultures inflable-electròniques inspirades en els bells, extravagants i suggeridors personatges de El Bosco. El punt focal que provoca la idea, és la ‘Cabalgata del deseo’ pintada en el panell central del tríptic. En ella, éssers humans nus gaudeixen, juntament amb animals de totes les espècies, d’un món de plaure sense límits. Aquests elements són els que també apareixen en ‘Jardín Autómata’ , una “orgia visual i creativa”.

Així, diferents humanoides, quadrúpedes i personatges híbrids són suspesos en l’espai de la sala en una composició aèria i en continu moviment, mentre altres inflables es troben posats en el sòl recreant escenes més terrenals i libidinoses. En eixos cossos translúcids, els seus motors, com a cors elèctrics, insuflen aire en el seu interior, marcant amb els seus ritmes una indesxifrable simfonia elèctrica. Llums led acaben de conformar els cossos i una pluja de cables i circuits electrònics es despengen des de les figures fins a posar-se en el sòl de la sala.

LABERINT DE CABLES

En l’obra d’Olga Diego és molt important l’electrònica: un laberint de cables connectats a un complex maquinari són els que donen vida a aquests personatges.

Els personatges són humanoides de tots els gèneres, quadrúpedes senzills i mestissos, éssers híbrids, dones de grans pits-antena, animals cap-globus, la girafa mutant, xic ocell amb ales-truita, ous i peixos amb cames, hermafrodites que volen, fruits amb tentacles, gossos de dos caps, ocells estranys d’ales adaptades i un llarg etcètera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 3 =