25n
25N
25N

L’IVC presenta els concerts d’homenatge a Ovidi Montllor en el 25é aniversari de la seua mort

El Teatre Principal de València acollirà el 18 i 19 de desembre dos concerts que contaran amb nombrosos artistes valencians

L’IVC presenta els concerts d’homenatge  a Ovidi Montllor en el 25é aniversari de la seua mort
29/10/2020 -

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat aquest matí en el Teatre Principal de València els dos concerts d’homenatge a Ovidi Montllor en el 25é aniversari de la seua mort, que tindran lloc el 18 i 19 de desembre a València al mateix teatre, i comptarà amb la participació de nombrosos artistes valencians com El Diluvi, Tardor o Smoking Souls. A més a més hi haurà concerts a Castelló i Alacant, i un molt especial a Alcoi, el 6 de febrer.

Ovidi Montllor (1942-1995) va ser un actor i cantautor alcoià pertanyent al moviment de la Nova cançó, un moviment artístic en ple franquisme de reivindicació idiomàtica i democràtica. Pel que fa a la seua trajectòria professional, Montllor compta amb més de 10 àlbums editats, unes 50 pel·lícules, 30 muntatges teatrals i diversos programes televisius. Així, ha deixat un llegat que ha inspirat les generacions de música joves com El Diluvi, entre altres.

No obstant això, la crisi del coronavirus ha impedit commemorar en març el que era l’Any Ovidi, en el que al voltant d’un any sencer es realitzarien tota una mena d’activitats per a reconéixer la rellevància de la seua figura en la societat valenciana. “Ja teníem previst aquest homenatge des de fa temps com un acte de justícia cultural a la figura d’un cantant i actor, Ovidi Montllor, un home que tenia les coses molt clares, i que 25 anys després continua estant vigent”, ha afirmat Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura.

Entre les raons principals per les quals era necessari fer aquest homenatge, segons Manolo Miralles, president del col·lectiu Ovidi Montllor, hi ha 2 fonamentals. Recorda al seu ídol dir “jo vull ser cantant i viure de la cançó, però no em deixen”, una raó de pes per a Miralles a l’hora de realitzar l’homenatge. L’altra raó radica en la “discriminació de les Institucions i la televisió del seu poble que va patir l’Ovidi”, explica Miralles. A més a més, rememora el moment en què Ovidi estava ja “morint-se” i els de Canal Nou van anar al seu poble per a fer-li un reportatge, a la qual cosa ell va exclamar: “Ara que estic mort, veniu a fer-me un reportatge?”

L’homenatge, que es celebra entre els dies 18 i 19 de desembre al Teatre Principal de València, comptarà amb 13 grups valencians i amb Toti Soler, una de les persones que millor va conéixer l’Ovidi. Rafa Jordán, la persona encarregada del cartell d’artistes presents, ha explicat com va ser el procés de selecció dels grups: “Volíem que participaren el màxim de grups possibles de l’escena valenciana i vam fer una selecció de 35 grups que s’han quedat en 14. En diferenciem 2 grups, aquells més veterans que coneixien l’Ovidi com el Toti i d’altres més joves perquè volem veure com les generacions joves s’han inspirat en la figura de l’Ovidi”.

La celebració de l’Any Ovidi ha suposat una complicació degut a la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19. El 10 de març es convocà la primera roda de premsa relativa a aquest any d’homenatges que, al final no es van poder fer i que s’ajornaren a aquests dies però alguns actes, fins i tot, es feren de manera virtual durant el confinament. A banda, hi haurà un premi especial a la millor edició de cançons d’Ovidi, de tot el seu repertori, que formarà part de la quinzena edició de premis Ovidi en Alcoi.

L’Ovidi continua sent vigent al País Valencià i així ho mostra el fet que artistes valencians d’ara hagen fet versions de les seues cançons, segons conta Marga Landete, Directora Adjunta de Música i Cultura Popular. “És difícil mirar-se en ell perquè era un excel·lent intèrpret, més enllà que les institucions li hagen fet més cas o no, els artistes sí que l’han fet cas”, afegeix

A l’acte han participat el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, el director de l’espectacle, Rafa Jordán, el president del Col·lectiu Ovidi Montllor, Manolo Miralles, la Directora Adjunta de Música i Cultura Popular, Marga Landete i alguns membres del Col·lectiu Ovidi Montllor com Rafa Xambó, vicepresident del col·lectiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 16 =