25n
25N
25N

IVASS inverteix més de 113.000 euros en el nou habitatge tutelat 'El Limonero' a València

IVASS inverteix més de 113.000 euros en el nou habitatge tutelat 'El Limonero' a València
07/12/2020 -

L’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS), adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha realitzat una inversió de 113.289,58 euros en la reforma i l’equipament del nou habitatge tutelat ‘El Limonero’ a València.

Aquest immoble, construït en 1936 i que compta amb una superfície de 153 metres quadrats distribuïda en dues plantes i una golfa, forma part d’un conjunt d’habitatges unifamiliars situats al carrer Lo Rat Penat protegides amb nivell 2 segons el Pla General d’Ordenació Urbana.

L’habitatge, propietat de la Generalitat, va ser cedida a l’IVASS en 2017 amb l’objectiu de rehabilitar-la i condicionar-la per a acollir a huit persones amb diversitat funcional intel·lectual, sis homes i dues dones, que actualment resideixen en l’habitatge tutelat supervisat Rocafort.

Consta de quatre habitacions, cuina amb electrodomèstics, un bany en cada planta, climatització i calefacció, i xarxa Wifi, entre altres equipaments.

La directora general de l’ IVASS, Noelia Martí, ha recordat que des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “s’està treballant per impulsar un model d’atenció més inclusiu amb recursos com aquests que afavorisquen l’autonomia i la vida independent de les persones amb diversitat funcional intel·lectual”.

Noelia Martí ha subratllat que els habitatges tutelats “promouen la normalització real i efectiva d’aquestes persones, ja que els permeten accedir a una llar i participar en la comunitat en igualtat de condicions que la resta de la població”.

La directora general de l’IVASS ha explicat que a l’habitatge de Rocafort “es traslladaran les persones amb diversitat funcional intel·lectual que resideixen en l’habitatge tutelat assistit San Lucas de Cheste”, i ha incidit en què “aquesta mesura suposarà millorar considerablement l’accés per proximitat als serveis comunitaris i contribuirà a la seua inclusió social”.

La xarxa d’habitatges de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària compta amb una plantilla de 16 professionals en 5 recursos comunitaris, 3 habitatges supervisats de promoció de vida independent i 2 habitatges tutelats assistits, on resideixen 28 persones amb diversitat funcional intel·lectual. També es dona suport puntual a altres quatre habitatges els residents dels quals van passar primer per aquests recursos i es van emancipar després.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =