25n
25N
25N

L'IVAM reforça el seu programa d'activitats culturals

L’Institut afig a la seua programació tallers, òperes i un curs d’art modern

L'IVAM reforça el seu programa d'activitats culturals
09/11/2019 -

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) reforça les seues activitats amb motiu del seu 30 aniversari amb propostes com els tallers per a escolars i per a famílies, el curs d’introducció a l’art modern i contemporani, els recitals d’òpera, les converses d’artistes prèvies a les inauguracions, així com els recorreguts comentats a les exposicions i les visites guiades dels dissabtes i diumenges.

Els ja tradicionals tallers educatius de l’IVAM permeten aproximar-se a l’art des de la infància i garantir així un aprenentatge més ple i participatiu. Durant el curs 2019-2020, l’IVAM continua comptant amb el suport econòmic de l’Obra Social “La Caixa” i Caixa Popular en les seues activitats pedagògiques.

El museu manté aquesta nova temporada els tallers dirigits a estudiants de l’últim curs d’Infantil (5 anys), Primària, Secundària, Batxillerat i grups amb diversitat funcional.

Així, els dissabtes, el públic familiar pot gaudir del taller ‘Què és un museu?’ per a xiquets i xiquetes de 3 a 5 anys, mentre que els diumenges el taller ‘Embruta’t l’orella’ reuneix famílies enfront d’una obra de l’exposició dedicada a Jean Dubuffet per a crear sons improvisats amb objectes quotidians. El resultat? Un disc amb totes les peces musicals, d’accés lliure i gratuït, que es convertirà en la banda sonora de l’exposició, detalla el centre cultural en un comunicat.

Amb motiu del Dia Mundial de la Infància, que se celebra el pròxim 20 de novembre, l’IVAM ha organitzat el taller de creació ‘Juga el museu!’ amb el joc ‘Flora habilis’, de Milimbo, amb el qual es pretén transformar l”hall’ de l’IVAM en un jardí viu, un hivernacle de creació lúdic per a xiquets i xiquetes. El joc ‘Flora habilis’, creat per l’estudi Milimbo, ocuparà el museu amb les seues construccions volumètriques i ensamblables.

Aqueix mateix cap de setmana del 23 i 24 de novembre, l’IVAM-CADA Alcoi presenta ‘El museu en cadena’, una activitat familiar relacionada amb l’exposició ‘La societat del rendiment’. Es tracta d’un joc i ‘performance’ en el qual els participants reprodueixen la fabricació en cadena per a crear ‘fanzines’.

En el marc de l’acord de col·laboració entre l’IVAM i el Palau de les Arts Reina Sofia, un diumenge al mes s’organitza un recital d’òpera en l”hall’ del museu a càrrec de l’alumnat del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo.

L’oferta cultural de l’IVAM es completa amb activitats expressament lligades a les exposicions, com les converses d’artistes prèvies a les inauguracions, les visites guiades dels caps de setmana i els recorreguts comentats pels comissaris de les mostres.

CONFERÈNCIES

En la seua “aposta per continuar complint amb la seua missió de difusió de l’art modern i contemporani”, l’IVAM torna a programar aquesta temporada una sèrie de conferències de caràcter divulgatiu impartides pels mateixos conservadors del museu i dirigides a persones que no necessiten tindre coneixements previs d’art.

Finalment, el curs ‘Parlem d’art’ consta de huit sessions en les quals es valoren les pràctiques artístiques desenvolupades per dones en diferents suports i tècniques.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 1 =

art en blanc