25n
25N
25N

L'IVAM celebra el Dia Mundial de la Infància amb activitats familiars

L'IVAM celebra el Dia Mundial de la Infància amb activitats familiars
21/11/2019 -

L’IVAM transforma el museu en un jardí amb “Flora Habilis” durant el cap de setmana del 23 i 24 de novembre amb motiu del Dia Mundial de la Infància, un joc destinat al públic infantil i familiar ideat expressament per a l’IVAM per l’estudi Milimbo.

El dissabte i el diumenge “Juga el Museu!” planteja transformar l’IVAM en un jardí viu, un hivernacle de creació, lúdic i de diversió per a xiquets i xiquetes. El joc “Flora habilis” , creat específicament per a l’IVAM per l’estudi Milimbo, ocuparà i s’instal·larà en el museu a través de construccions volumètriques, ensamblables, itineraris, formes connectades i combinables.

Es tracta d’un joc autònom de construcció en constant transformació que es durà a terme durant l’horari d’obertura del museu, de 10 a 19h, amb entrada lliure i sense necessitat de reserva.

A més l’IVAM també ha programat activitats didàctiques amb motiu del dia de la Infància en el seu centre d’Alcoi, on el dissabte i el diumenge desenvolupa “El museu en cadena” una activitat familiar relacionada amb l’exposició ‘La societat del rendiment’. Es tracta d’un joc i ‘performance’ en el qual els participants reprodueixen la fabricació en cadena per a crear ‘fanzines’.

El 20 de novembre se celebra el Dia Universal de la Infància per a commemoren els aniversaris de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets del Xiquet (1959) i l’aprovació de la Convenció dels Drets del Xiquet (1989).

Aquesta Convenció, la més universal dels tractats internacionals, estableix una sèrie de drets per als xiquets i les xiquetes, inclosos els relatius a la vida, la salut i l’educació, el dret a jugar, a la vida familiar, a la protecció enfront de la violència i la discriminació, i al fet que s’escolten les seues opinions.

Les institucions culturals, també l’IVAM, exerceixen un paper clau en el benestar de la infància. Per això, l’Institut Valencià, aprofitant el seu 30 aniversari i el 30 aniversari de la Convenció dels drets de la infància, ha programat 2 dies amb activitats especialment dedicades al públic infantil i familiar.

Així, aquest Dia Mundial ens ofereix un punt de partida per a dur a terme mesures inspiradores per a defensar, promoure i celebrar els drets del xiquet a través de diàlegs i accions que construiran un món millor per als xiquets.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − sis =

CCCC
activem alfafar