25n
25N
25N

L'IVAJ desenvolupa la campanya 'Viure la vida, divertir-nos' per a previndre agressions sexuals per "submissió química"

Una crida per a fer de les festes un espai d’igualtat i de companyonia

L'IVAJ desenvolupa la campanya 'Viure la vida, divertir-nos' per a previndre agressions sexuals per "submissió química"
31/12/2019 -

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) desenvolupa en aquests dies de festes una campanya informativa dirigida principalment a la joventut, a través de les xarxes socials, sota el lema ‘Viure la vida, divertir-nos’, amb l’objectiu de previndre i evitar les agressions sexuals perpetrades utilitzant la “submissió química”.

La iniciativa del Centre d’Assistència a Víctimes d’Agressions Sexuals (CAVES) és el resultat de la col·laboració de l’IVAJ i del Consell Valencià de la Joventut, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha indicat que “cada any coneixem casos de submissió química i d’agressions a dones realitzats en grup, ja que la submissió química és un tipus de violència masclista”.

Davant aquesta situació, la campanya recorda a les persones joves que poden capgirar aquestes situacions prevenint i, en tot cas, que se sàpia que “tocar o arribar a violar a una persona que no pot oferir resistència és un delicte, penat per la llei. També ho és observar aquesta situació i no fer res”.

A més d’avisar sobre les conseqüències de la submissió química, la campanya ‘Viure la vida, divertir-nos’, pretén alertar que “no és cap broma, si els teus amics estan aprofitant-se d’una persona que no és conscient del que fa, és important actuar, ja que tant fer-ho com observar-ho té greus conseqüències morals i penals”, afig Martí.

La campanya també incideix en la importància que les persones joves es “cuiden” entre elles i no abandonar a cap persona si la veuen beguda, marejada o semiinconscient, perquè poden haver-la drogat invalidant la seua voluntat.

Per això, des d’IVAJ i CAVES es realitza la tercera campanya de conscienciació, que busca visibilitzar entre les persones joves aquest tipus de delictes i agressions i recordar el principi de “no és no” contra qualsevol manifestació d’assetjament.

Martí ha indicat que “el que promovem és un espai festiu de convivència basada en el respecte, la igualtat de gènere i la diversitat”, ha manifestat.

La campanya ‘Viure la vida, divertir-nos’, posa a la disposició de la ciutadania el servei gratuït d’atenció de CAVAS en el 96 394 30 69 i recorda el telèfon d’atenció a víctimes de maltractaments (servei 24 hores): 016.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =