25n
25N
25N

L'IVAJ i l'Associació Europea de Carnet Jove es reuneixen per a augmentar els avantatges que ofereix aquesta credencial

89 ajuntaments emeten Carnet Jove i un total de 1.567 empreses i entitats apliquen descomptes als seus titulars

L'IVAJ i l'Associació Europea de Carnet Jove es reuneixen per a augmentar els avantatges que ofereix aquesta credencial
16/09/2019 -

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha mantingut una reunió de treball amb el director d’European Youth Card Association (EYCA), Manel Sánchez, per a abordar la situació i novetats de Carnet Jove en la Comunitat Valenciana.

Jesús Martí ha valorat que actualment un total de 235.498 joves de la Comunitat disposen de Carnet Jove. Així mateix, dins del procés de municipalització de les polítiques de joventut, ja són 89 ajuntaments els que emeten la credencial jove europea en seu municipal.

A més, la Comunitat Valenciana ha sigut pionera en la incorporació del Carnet d’alberguista internacional dins del Carnet Jove, amb el que es multipliquen els avantatges i es dóna accés a descomptes en més de 300 albergs juvenils a Espanya i més de 4.000 a tot el món, a programes de mobilitat juvenil nacionals i internacionals i a descomptes complementaris en altres països.

Quant als descomptes en la Comunitat, Marti ha destacat que “un total de 1.567 empreses i entitats, de les quals 139 són ajuntaments apliquen descomptes a joves”. A més del programa de Transport Jove que afavoreix la mobilitat, l’IVAJ promou un ampli programa de ‘Cultura Jove’ que es va iniciar amb motiu del 30 aniversari de Carnet Jove, així com una major presència en activitats d’interés per a la població jove.

La credencial jove europea ha participat en nombroses iniciatives de ‘cultura jove’ en el curs 2018-2019 com Fidewà, el festival de webseries d’Alfàs del Pi; Vídeo Game Comic a Alacant, Herois Comic Amb a València, projecció de curts de la Mostra de Cinema Educatiu MiCE així com els concerts 30 anys de Carnet Jove a Potries, Castelló, Alacant i València.

Així mateix, s’ha ampliat la col·laboració amb sales de l’Institut Valencià de Cultura tant en teatres com en filmoteca; el festival EMAC de Borriana, l’exposició Refugi Il.lustrat, la VI Edició Splash Sagunt, la VI Trobada de Teatre Jove, LABdeseries, el Festival 10 Sentits, Digital Jove, Pantalla Jove en Cinema Jove, Trobades d’Escoles en Valencià, i la Gira M’importa d’Escena Erasmus.

Manel Sánchez, director d’EYCA des de 2014, ha indicat que actualment més de 6 milions de joves de 30 països europeus formen part de la xarxa que aposta per facilitar la mobilitat i el vessant social del Carnet Jove.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + disset =