25n
25N
25N

IVACE i AITEX reuneixen a Alcoi als millors professionals en bones pràctiques europees de gestió, reciclat i reutilització de residus tèxtils

IVACE i AITEX reuneixen a Alcoi als millors professionals en bones pràctiques europees de gestió, reciclat i reutilització de residus tèxtils
21/10/2016 -

La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha inaugurat a Alcoi el primer seminari temàtic sobre ‘Gestió, reciclat i reutilització de residus tèxtils’, organitzat per AITEX, on experts europeus de nou regions amb tradició tèxtil han exposat casos de bones pràctiques sobre processos de recuperació i revaloració de residus tèxtils urbans i industrials.

El seminari s’emmarca dins del projecte europeu Reset (Reseach Centres of Excellence in the textils Sector), en el qual participen AITEX i IVACE juntament amb altres nou regions europees, que el seu objectiu és seleccionar els millors casos d’èxit i amb ells elaborar plans d’acció i implementació dels mateixos en l’àmbit europeu.

“RESET -ha assenyalat Júlia Company- és una mirada al futur més proper. És un avançament del qual ja exigeix el mercat i una òptima manera d’identificar oportunitats per al desenvolupament local i regional”.

Només a Europa es rebutgen cada any 6 milions de tones de roba usada i, d’aquesta, amb prou faenes el 25% és revalorada. A això se sumen les deixalles i residus tèxtils, la qual cosa genera problemes mediambientals, d’espai i de tractament dels mateixos residus tèxtils.

En aquest sentit, la titular de l’IVACE ha destacat que “generar polítiques i plans enfocats a promoure i desenvolupar sistemes de gestió i reciclat de diferents residus tèxtils, permetria aconseguir beneficis no solament mediambientals, sinó també econòmics, de negoci, innovació empresarial i de generació d’ocupació”.

Company també ha assenyalat que, l’objecte del projecte RESET, “va en línia amb la voluntat del conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, d’aconseguir un model productiu sostenible i esta sostenibilitat implica aconseguir un model capaç de compatibilitzar el progrés i la preservació del nostre entorn”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 9 =