25n
25N
25N

Ivace Energia amplia al 26 de juny el termini per a accedir a les ajudes d'autoconsum elèctric

Ivace Energia amplia al 26 de juny el termini per a accedir a les ajudes d'autoconsum elèctric
03/06/2020 -

Ivace Energia ha ampliat fins al pròxim 26 de juny el termini per a sol·licitar les ajudes per a la implantació d’instal·lacions de l’autoconsum elèctric, dirigides a empreses i entitats de la Comunitat i el pressupost de la qual ascendeix a 3 milions d’euros.

Aquesta ampliació, respecte al termini inicial, respon a la voluntat de l’Ivace d’atendre la demanda d’algunes empreses que, en l’actual situació d’estat d’alarma, han manifestat que la data límit inicial de presentació de sol·licituds, establida per al 4 de juny, podia resultar insuficient per a recopilar tota la informació necessària per a formalitzar adequadament les sol·licituds.

Aquestes ajudes s’emmarquen dins del Pla AutoconsumE+, impulsat per Ivace Energia en 2017 i poden accedir aquells projectes que suposen la incorporació de sistemes d’autoconsum elèctric basat en energies renovables, com la solar fotovoltaica o l’eòlica.

Es tracta d’una línia d’ajudes reembossables a interés 0% i a retornar en fins a 8 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que podrà aconseguir els 300.000 euros.

Un altre aspecte que cal destacar és que Ivace Energia no sols dona suport a les inversions pròpiament dites, sinó que el finançament cobreix, a més, tots els costos de redacció de projecte, seguretat i salut i costos de tramitació administrativa i inscripció de les instal·lacions.

Un total de 95 projectes sostinguts des de 2017

Des de la posada en marxa del Pla en 2017, Ivace Energia ha destinat 5,36 milions d’euros per a un total de 95 projectes de generació d’energia elèctrica mitjançant instal·lacions d’autoconsum amb energies renovables.

Aquesta fórmula, totalment bonificada, facilita afrontar les inversions i anar cobrint progressivament les amortitzacions del crèdit amb els estalvis econòmics que la mateixa instal·lació genera.

Cal destacar, igualment, que són susceptibles de suport les instal·lacions d’autoconsum basades en qualsevol font energètica renovable com la fotovoltaica, eòlica o biomassa/biogàs i que, així mateix, tenen cabuda tant les instal·lacions sense emmagatzematge com les que compten amb sistemes d’emmagatzematge energètic (bateries).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =