25n
25N
25N

L'Ivace destina 12,5 milions d'euros en ajudes per a projectes d'I+D+i i prioritzarà les iniciatives alineades amb el Pacte Verd Europeu

Comptarà amb 8 milions d’euros per a projectes d’innovació i un altre de 4,5 milions per a projectes d’I+D, sense límit de sol·licituds per convocatòria i programes

L'Ivace destina 12,5 milions d'euros en ajudes per a projectes d'I+D+i i prioritzarà les iniciatives alineades amb el Pacte Verd Europeu
10/02/2021 -

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) destinarà un total de 12,5 milions d’euros enguany per a impulsar projectes d’R+D+i i prioritzarà aquelles accions de recerca i desenvolupament tecnològic desenvolupades per pimes en línia amb el Pacte Verd Europeu.

El Pacte Verd Europeu contempla, entre altres aspectes, potenciar línies de treball enfocades a l’eficiència energètica d’edificis, la mobilitat i indústria sostenible, les tecnologies d’aliments, energies netes, assequibles i segures, l’eliminació de la contaminació i la protecció i recuperació de la biodiversitat.

“Les empreses compten amb una eina de finançament que els ajuda en la transició cap a l’economia verda i que els permet superar reptes convertint-los en oportunitats”, ha assenyalat el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent.

Climent ha fet aquestes declaracions el mateix dia que l’Ivace ha publicat les seues convocatòries de 2021 per a projectes d’I+D i Innovació; unes convocatòries que compten amb un pressupost total de 12,5 milions d’euros i que estan cofinançades amb Fons Europeus (Feder).

D’aquest muntant global, 8 milions d’euros es destinaran a projectes d’innovació de producte, processos, indústria 4.0 i al desenvolupament de solucions innovadores en l’àmbit de la informàtica, electrònica i les comunicacions (TEIC), i la resta per a projectes d’R+D individual i en cooperació.

El termini de presentació de sol·licituds comença l’11 de febrer i finalitza el 9 de març per a les convocatòries d’innovació i l’11 de març per a les d’R+D.

Aquestes ajudes s’emmarquen dins del Pla d’R+D+ i Empresarial de 2021 que enguany compta amb un 26% més de pressupost fins a aconseguir els 26,5 milions d’euros.

Aspectes destacats en 2021

A la prioritat en els projectes d’R+D ecoeficients i en línia amb les polítiques mediambientals desenvolupats per pimes, se suma que enguany no hi haurà límit en el nombre de projectes presentats a les diferents convocatòries i programes.

En les ajudes d’innovació de producte es valoraran positivament aquells projectes que siguen conseqüència o complementen accions en matèria d’R+D+i desenvolupats per l’empresa.

En les ajudes d’innovació de procés es valorarà positivament aquells projectes que afavorisquen la posada en marxa de mesures de protecció mediambiental com a ecodisseny, simbiosi industrial, aprofitament de recursos, reutilització i valoració de residus.

En les d’indústria 4.0, aquells que afavorisquen la posada en marxa de mesures per al control de processos contribuint amb això a la reducció de consums i eficiència energètica.

En les ajudes per al desenvolupament de solucions innovadores basades en tecnologies d’informàtica, electrònica i comunicacions (InnovaTEIC) es tindran en compte aquells projectes desenvolupats per empreses innovadores de menys de cinc anys de vida.

Es mantenen fins als 40.000 euros per al cost finançat del personal propi dedicat als projectes d’innovació de processos i productes, de la mateixa manera que es manté el termini d’execució de projectes fins als 18 mesos, així com les intensitats de les ajudes per a aquests projectes.

A aquestes mesures cal afegir la possibilitat que les empreses beneficiades, puguen sol·licitar una bestreta de la subvenció concedida amb la presentació d’avals d’un 25%.

Accions subvencionables

Dins de les convocatòries d’R+D Pime i R+D en cooperació, Ivace Innovació finança les despeses de contractació del personal investigador, tècnic i auxiliar durant el temps de realització del projecte, així com la contractació de serveis d’R+D, assistència i consultoria, l’adquisició de patents i llicències així com el desenvolupament de nous materials.

En el cas de les convocatòries d’innovació, es finançarà l’adquisició de béns d’equip, la contractació de personal propi així com de serveis de consultoria i assistència tècnica.

Quant a les ajudes per a projectes de tecnologies 4.0, es finançarà l’adquisició d’actius materials i immaterials, la contractació de personal propi i els registres de propietat industrial i patents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dinou =