25n
25N
25N

El IIS La Fe impulsa el projecte 'El teu hospital investiga' i la societat decidirà els estudis que reben finançament

El IIS La Fe impulsa el projecte 'El teu hospital investiga' i la societat decidirà els estudis que reben finançament
20/08/2019 -

L’Institut d’Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) de València ha obtingut una ajuda per al foment de la cultura científica de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) per al projecte ‘El teu hospital investiga-La Ciència de prop’, que llançarà una convocatòria de ciència participativa perquè la societat decidisca quins estudis reben finançament.

El projecte està liderat per l’Àrea de Comunicació i Difusió de la Ciència i per l’Àrea Científica del IIS La Fe i desenvoluparà diferents activitats i iniciatives en els pròxims mesos, ha assenyalat la Generalitat en un comunicat.

‘El teu hospital investiga-La Ciència de prop’ ha sigut qualificat per la FECYT –dependent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats– com “un projecte de gran qualitat que contempla activitats de molt diferent índole amb la base de la divulgació de la ciència” i la resolució destaca que “l’equip és complet i variat, el públic al qual es dirigeix és heterogeni i implica la ciutadania en la presa de decisions científiques”.

Entre les iniciatives del projecte, destaca el llançament d’una convocatòria de ciència participativa per al finançament de projectes d’investigació. Després de l’avaluació amb criteris d’excel·lència científica i perspectiva de gènere per part de la Comissió d’Investigació del IIS La Fe, se seleccionaran tres projectes que seran sotmesos a votació per part d’un jurat compost per representants de diferents col·lectius.

Aquest jurat es formarà a partir dels tallers que tindran lloc en la Setmana de la Ciència, que se celebra el mes de novembre, i que reuniran científics i científiques del IIS La Fe en sessions de treball amb estudiants, associacions de pacients, representants de diferents col·lectius i personal directiu d’empreses i fundacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana.

Les activitats previstes han sigut reconegudes per la FECYT com a “iniciatives innovadores per la singularitat i l’heterogeneïtat de les propostes i per la varietat dels públics convidats a participar”.

“PUNT DE TROBADA PRESENCIAL I DIGITAL”

A través de ‘El teu hospital investiga-La Ciència de prop’, el IIS La Fe té com a objectiu connectar la investigació biomèdica del primer institut d’investigació sanitària de la Comunitat Valenciana amb la societat. També es busca promoure un “punt de trobada presencial i digital” i propiciar l’intercanvi d’informació i idees sobre la investigació en malaltia i salut.

El projecte busca “construir un pont entre la investigació i la societat”. En una riba, investigadors pertanyents a 44 grups de concentrats en huit àrees científiques i, en l’altra, la societat representada per tots els agents que, en un moment o un altre, tindran contacte amb la investigació biomèdica.

‘El teu hospital investiga-La Ciència de Prop’ recull totes les activitats dirigides des del IIS La Fe a la societat, dotant-les d’estructura, recursos i metodologia renovats. El projecte està inspirat i guiat en la implementació de criteris d’Investigació i Innovació Responsable (RRI) definits en la política científica del IIS La Fe, alineada amb les directrius de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII) i de la Comissió Europea.

NIT EUROPEA DE LA INVESTIGACIÓ

D’altra banda, el IIS La Fe acollirà el 27 de setembre una nova edició de la Nit Europea de la Investigació, el projecte de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dins de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horitzó 2020, que té lloc simultàniament en més de 250 ciutats europees des de 2005.

En la Setmana de la Ciència, que es commemora el mes de novembre, diferents col·lectius socials participaran en una jornada divulgativa i formativa en la qual el personal investigador del centre explicarà el treball que realitza, resoldrà dubtes i estimularà la curiositat dels visitants amb el fil conductor del desenvolupament d’un projecte d’investigació.

A més, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que se celebra cada 11 de febrer, tindrà lloc una jornada per a donar a conéixer els principals projectes del IIS La Fe promoguts per dones, així com tallers en els quals, prenent com a inspiració a científiques destacades, les participants compartiran experiències relacionades amb la investigació biomèdica.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 1 =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell
ruta del grial massamagrell