25n
25N
25N

Isabel Lozano presenta la primera adjudicació de vivendes municipals de lloguer assequible

La regidora de Vivenda ha expressat la seua satisfacció “per poder iniciar aquest procés”

Isabel Lozano presenta la primera adjudicació de vivendes municipals de lloguer assequible
17/02/2021 -

Isabel Lozano, regidora de Vivenda de l’Ajuntament de València ha presentat hui, 17 de febrer, en roda de premsa, l’adjudicació de les primeres 20 habitatges municipals en règim de lloguer assequible. Aquesta adjudicació s’aprovarà el pròxim divendres en la Junta de Govern i es contactarà telefònicament amb les persones, a les quals se les ha adjudicades aquestes vivendes, que tindran un període de deu dies de comparéixer i d’acceptar l’ habitatge.

Els habitatges es troben als barris de Campanar, que compta amb 11 habitatges situats al Carrer Marqués de San Juan, i el Cabanyal, en el qual hi haurà un total de 9 vivendes. Així, les persones han pogut accedir a aquestes vivendes a través de la borsa de persones demandants, a les quals se’ls requeria una sèrie de requisits. Es van presentar 263 sol·licituds de persones per a formar part d’eixa borsa, de les quals van ser excloses 187 perquè excedien els requisits econòmics previstos en la convocatòria.

Requisits per a entrar en la borsa

Segons ha destacat la regidora, cal complir una sèrie de requisits per a poder entrar en la borsa d’adjudicació d’habitatges municipals en règim de lloguer assequible. Un fonamental és que les persones estiguen empadronades o puguen demostrar la residència efectiva, d’almenys un any, en la ciutat de València, i estan exemptes les persones víctimes de violència de gènere o violència domèstica.

El segon requisit és estar inscrit en el registre de demandants de lloguer de l’Ajuntament de València que, com recorda Lozano, “es va crear l’any 2016”. Un altre requisit és no tindre cap vivenda en propietat en el territori espanyol. L’últim requisit fa referència als ingressos mínims anuals que han de tindre les persones demandants.

Aquests ingressos mínims anuals haurien de ser “iguals o superiors dues vegades l’IPREM (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples), és a dir, 15.039 euros”, explica Lozano. A més, hi ha uns ingressos màxims que, de manera general, “és de 3,5 vegades l’IPREM, és a dir, 26.318 euros”. Hi ha una excepció per a famílies nombroses o amb persones amb distints graus de discapacitat, que pot arribar fins a 4 o 5 vegades l’IPREM.

Característiques de les adjudicacions

La renta fixada per a les diferents vivendes està determinada en conformitat amb els preus màxims de la Generalitat Valenciana per a l’arrendament d’habitatges protegides de nova construcció, “aquest és el criteri que hem agarrat per a fixar el lloguer”, explica Lozano.

La regidora de Vivenda també ha explicat una sèrie de criteris de baremació, és a dir, s’ha puntuat a les persones segons les seues característiques per a afavorir que determinats col·lectius que tenen més dificultat d’accedir a una vivenda tinguen eixe avantatge. “25 punts s’atorgaven a les persones majors o iguals de 64 anys, també a les persones joves entre 18 i 34 anys i persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%”, ha explicat la regidora.

A més, segons la situació de les persones, també es donava una certa puntuació. “Per exemple, es donaven 15 punts a persones que havien perdut l’habitatge com a resultat d’un desnonament, d’execució hipotecària o de falta de pagament en els últims dotze mesos o que la unitat de convivència estiguera en situació de dependència o persones víctimes de violència de gènere o domèstica, famílies monoparentals o famílies nombroses”, ha explicat Isabel Lozano.

Finalment, aquesta adjudicació suposa vivendes per a 20 unitats de convivència, o cosa que és el mateix, un total de 53 persones. D’eixes 53 persones, 14 són majors o iguals a 64 anys, 19 iguals o menors a 34 anys i 9 tenen algun grau de discapacitat.Les persones demandants tenien accés al dossier d’habitatges i podien expressar les seues preferències perquè després la Comissió de Valoració quadre el nombre de persones convivents amb l’espai de l’habitatge “per a aprofitar al màxim els espais i que cada família tinguera les seues habitacions corresponents segons el nombre de membres”, ha afirmat Lozano.

Pel que fa a la quantia econòmica dels lloguers, el preu es troba entre els 322 euros al mes fins a un màxim de 491. Les vivendes es lloguen buides, és a dir, sense mobiliari i només amb el forn, l’escalfador i la vitroceràmica. Aquests habitatges hauran de ser ocupats per les persones demandants en un termini màxim d’un mes des que se signe el contracte d’arrendament.

“Expressar la satisfacció de poder iniciar aquest procés, a més en les pròximes setmanes s’adjudicaran 4 habitatges més i s’atorgaran segons la borsa. Continuarem adjudicant vivendes fins que la borsa quede esgotada i tinguem la necessitat de constituir una nova borsa. Som molt conscients de la dificultat que hi ha en aquests moments i aquesta és una línia més que encetem per a garantir eixe dret a una vivenda digna”, ha conclòs la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 16 =