25n
Orgull
Orgull

La creadora Iris Serrano decora amb el seu "artivisme" els paritoris de l'Hospital General de València

E.P.

La creadora Iris Serrano decora amb el seu "artivisme" els paritoris de l'Hospital General de València
09/09/2019 -

L’Hospital General Universitari de València ha apostat per l’art urbà per a decorar algunes de les seues dependències amb murals realitzats per artistes valencians. Si fa uns dies es decoraven els passadissos subterranis que connecten el pavelló B i el pavelló matern infantil, ara s’han començat a decorar els paritoris.

Aquesta iniciativa és una proposta de la supervisora de Paritori, Raquel Hervás, per a decorar les tres habitacions destinades a dilatació i part i que ha comptat amb la col·laboració altruista de la pintora, fotògrafa i il·lustradora, Iris Serrano.

Filla d’escultor, Iris Serrano va estudiar fotografia i prompte es va dedicar a la pintura i al muralisme “artivisme“, que li ha portat a viatjar a diferents llocs (Palestina, Chiapas, Sahara, camps de refugiats) per a contribuir al fet que l’art siga una eina de transformació.

També ha pintat grans murals a València, alguns d’ells contra la violència de gènere per a festival Igualment Fest. “Pinte només dones i he treballat en diversos esdeveniments i festivals feministes. Quasi sempre pinte sobre temes que tinguen a veure amb causes socials amb les quals jo estic compromesa”, ha explicat en un comunicat l’artista, que també està molt compromesa amb el part respectuós.

Per aquest motiu, quan Raquel Hervás es va enamorar d’un dels seus murals en el qual apareix una mare alletant al seu bebé, sota el lema “de mares rebels, filles lliures”, es posa en contacte amb ella, que de seguida accepta la seua proposta de decorar els paritoris de l’Hospital General de València.

DETALLS “IMPORTANTS”

“Vaig donar a llum en aquest hospital fa ja anys i en aquells dies no em va agradar l’estètica que tenia. Jo no estava malalta, venia a parir, venia contenta i crec que en aquests llocs s’ha de cuidar l’ambientació, que el lloc siga amable. A qui no estiga donant a llum aquests detalls li poden semblar una mica menor, però són importants”, ha afegit Serrano.

Per aquest motiu, ha decidit pintar els tres murals de forma gratuïta. “Em sembla que és qualitat sanitària que hi haja en càrrecs de responsabilitat amb el nivell de sensibilitat que té la supervisora d’aquest hospital, que intenta cuidar tots els detalls perquè aqueix bebé vinga en un lloc bonic i la mamà estiga vivint aquesta experiència en un ambient millor”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + dotze =