25n
Orgull
Orgull

Puig anuncia una inversió de 30 milions d'euros per a l'estació intermodal d'Alacant

E.P

Puig anuncia una inversió de 30 milions d'euros per a l'estació intermodal d'Alacant
27/03/2019 -

El president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, s’ha compromés a invertir 30 milions d’euros, si guanya les eleccions autonòmiques del pròxim 28 d’abril, per a la construcció de l’estació Intermodal d’Alacant per a donar cabuda en l’actual estació de Renfe al TRAM d’Alacant.

Al costat del candidat a l’Alcaldia de la ciutat, Francesc Sanguino, i en l’estació subterrània d’Estels, última parada de la xarxa del TRAM, Puig ha defensat que aquest mateix 2019 podria estar licitat el projecte, que començaria la seua execució en 2020 i podria estar acabat com a “màxim en 2023”. “Hem treballat intensament a millorar alguns dels bucles que existien, com la Serra Grossa o la Via Parc”, ha indicat en atenció als mitjans.

Puig ha qualificat la mobilitat a la ciutat de “transcendent” i considera una “qüestió fonamental” donar una solució a l’ajuste Estels-Renfe-Adif. “I això és el que estarà present en el nostre programa”, ha dit i l’ha justificat que ara es pot executar. Així, ha detallat que existeix un projecte previ que es “actualitzarà” i que permetrà accedir des de l’AVE a la xarxa TRAM.

El ‘president’ ha mantingut que significarà la connexió “definitiva” per a tot el recorregut cap a les zones turístiques i millorarà les freqüències que “ara és impossible millorar-les”.

Per al candidat socialista a la Generalitat és una inversió “raonable” que s’imbrica en les propostes socialistes “realitzables, serioses, rigoroses i sense cap mena d’improvisació”, perquè es coneixen les possibilitats del pressupost i “quines són les prioritats”.

AVANT

Així mateix, ha dit que el projecte compromés és “compatible” amb la situació d’Avant. Eixe organisme, nascut per al desenvolupament ferroviari d’Alacant, ha generat una polèmica entre el Govern central socialista i l’Ajuntament ‘popular’, que es nega a signar una addenda al conveni perquè, al seu judici, suposa restar inversions.

En aqueix sentit, Ximo Puig ha mostrat la seua confiança en què aqueixa posició municipal siga producte d’un “moment d’arravatament partidista”, ja que a la seua manera de veure “no té cap mena de raonabilitat”. El ‘president’ ha explicat que l’acord es va signar amb el Govern de Mariano Rajoy per a “tapar el deute” i evitar portar a Avant a la “ruïna”.

“La governabilitat no està en funció del partidisme, ha d’estar per damunt”, ha mantingut i ha demanat a les institucions ” acceptar els acords presos en altres moments”.

Així ha dit que el PSPV manté un compromís amb Alacant “dia a dia” i ha rebutjat fer “estridències” o “arravataments” i ha recordat a l’alcalde, Luis Barcala, que algunes de les propostes estaven previstes en el Pressupost General de l’Estat que “el seu partit, Ciutadans i els independentistes van tombar”. Finalment, ha negat que hi haja “discriminació” cap a Alacant i ha reclamat “complir” amb els compromisos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 2 =