25n
25N
25N

3,5 milions a projectes contra la violència infantil i de gènere en el món

3,5 milions a projectes contra la violència infantil i de gènere en el món
25/11/2019 -

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina a través de diferents subvencions a ONGD 3,5 milions d’euros a projectes contra la violència infantil i de gènere en diferents països, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En concret, les ajudes arriben al Senegal, República Dominicana, el Marroc, Tunísia, Burkina Faso, Níger i Mauritània, llocs en els quals la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica té en marxa les citades iniciatives a través del treball que desenvolupen sobre el terreny diferents ONDG. Les subvencions aconsegueixen un total de 3.561.133 euros per a 2019.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha explicat que d’aquesta manera es treballa “in situ amb les dones i xiquetes que pateixen una violència de gènere brutal, estructural, als seus països”. “Tenim el compromís de mirar i actuar més enllà de les nostres fronteres en la lluita per la igualtat i l’erradicació de la violència masclista”, ha destacat la responsable autonòmica.

Al Senegal s’està treballant per a reduir la violència basada en el gènere i la mutilació genital femenina, així com el seu impacte en la salut de les dones i menors, mentre que a República Dominicana el projecte s’orienta a la prevenció del matrimoni infantil i la unió primerenca de xiquetes i adolescents de famílies vulnerables en diferents municipis del país.

D’altra banda, el programa que es desenvolupa al Marroc ofereix serveis de protecció i ocupació per a dones que pateixen violència de gènere, dones migrants i mares solteres a través d’associacions activistes a Tànger i Tetuan. La iniciativa que s’ha posat en marxa a Tunísia pretén lluitar contra la violència econòmica i social cap a les dones i persones migrants.

Així mateix, el projecte de Burkina Faso està centrat en la millora de l’accés a serveis sanitaris de qualitat per a les dones més vulnerables afectades per la crisi humanitària en el districte sanitari de Sebba, a la regió del Sahel.

L’acció humanitària a Níger promou el dret a viure amb dignitat i la protecció de la població refugiada, desplaçada o retornada a la regió de Diffa, i a Mauritània es treballa en la prevenció i protecció de les xiquetes, xiquets i dones supervivents de la violència de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =

art en blanc
art en blanc