25n
Orgull
Orgull

Més de 500 milions d'euros invertits en centres públics, el balanç del Pla Edificant

En el mes de març, 176 poblacions es beneficien del Pla Edificant

Més de 500 milions d'euros invertits en centres públics, el balanç del Pla Edificant
28/03/2019 -

402 actuacions – pendents d’executar-se o en procés – en 176 poblacions de la Comunitat Valenciana és el balanç, a data de 26 de març de 2019, del Pla Edificant. Sens dubte, la gran aposta de la conselleria d’Educació per a invertir en la dignificació dels centres públics educatius.

Més de 500 milions d’euros s’han destinat ja, a través del Pla Edicant, als diferents ajuntaments que ho han sol·licitat. No obstant això, aquesta xifra augmenta cada setmana. I és que Edificant “és un programa viu, que cada setmana va sumant més delegacions de competències per part del conseller Vicent Marzà”, expliquen, a València Extra, fonts de la conselleria.

D’aquesta manera, d’eixes 402 actuacions que estan pendent d’iniciar-se o que ja han començat a executar-se, 87 es dirigiran a la construcció de centres educatius nous, com l’IES Peset Aleixandre a València, el CEIP Jaume I a Paiporta o el CEIP Núm. 4 de Picassent, mentre que la resta es destinaran a ampliacions importants o millores en els diferents centres de la Comunitat Valenciana.

El Pla Edificant va nàixer amb l’objectiu d’agilitar la tramitació burocràtica de l’elaboració i adjudicació dels projectes, així com la licitació i l’adjudicació de les obres. Però també com un pla de xoc enfront dels barracons. I és que l’objectiu estava clar: l’eliminació dels col·legis situats íntegrament en barracons.

Així, la conselleria d’Educació dota del 100% dels fons econòmics als projectes de millora o construcció de centres escolars públics que els diferents ajuntaments sol·liciten, mentre que són els consistoris els que s’encarreguen de tota la tramitació necessària, és a dir, des de la licitació fins a l’adjudicació de les obres.

Des del començament de la legislatura, més de 700 actuacions en centres públics s’han dut a terme. Així i tot, com ha repetit el conseller Vicent Marzà, “no estarem satisfets fins que tot l’alumnat estiga en aules dignes”.

Una col·laboració entre administracions locals i conselleria d’Educació que ha donat els seus fruits. Centenars de col·legis públics han aconseguit adaptar les seues aules als nous temps, però també disposar d’unes instal·lacions de qualitat perquè la innovació i la inclusió en l’educació també han d’anar de la mà d’unes infraestructures educatives que dignifiquen els centres públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − dotze =