25n
25N
25N

Invat.tur anuncia l'engegada de l'oficina de destinacions turístiques intel·ligents com a palanca per a impulsar l'especialització del territori

Invat.tur anuncia l'engegada de l'oficina de destinacions turístiques intel·ligents com a palanca per a impulsar l'especialització del territori
15/08/2016 -

L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) ha engegat una oficina d’assistència per a assessorar i monitorar les destinacions turístiques intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

Aquesta oficina es crea amb l’objectiu de convertir la Comunitat en una destinació intel·ligent en el seu conjunt i en un espai capaç de respondre a les tendències del mercat, de continuar el seu desenvolupament sent més sostenible, social i ambientalment. Pretén així situar el territori valencià com una destinació accessible en el qual l’ús de la tecnologia i la innovació aparega com un element clau en la gestió del territori turístic.

La Comunitat Valencià compte, en aquests moments, amb diverses destinacions pilot de smart cities com Benidorm, Finestrat, Alacant, Calp, València, Benicàssim i Orpesa, en els quals s’estan testant diferents eines tecnològiques i aplicant metodologies de gestió i integrant diferents serveis que serviran de referència per a la seua posterior extensió a la resta de les destinacions de la Comunitat Valenciana.

La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha explicat que la Comunitat Valenciana serà la primera a impulsar els plans d’adaptació al model smart. “Ho farem -puntualitza Huete- des de Invat·tur, a través d’aquest nou servei, l’oficina tècnica per a destinacions turístiques intel·ligents, recolzant així de forma directa al procés d’adaptació de les nostres destinacions cap a un nou en clau intel·ligent que es base en la innovació tecnològica, la sostenibilitat i l’accessibilitat integral”.

D’aquesta manera, les destinacions comptaran amb noves eines per a la seua gestió i major coneixement per a millorar el seu dia a dia i per a mirar a llarg termini pensant en el seu futur i a ser més competitius afegint valor a la seua gestió. En aquest sentit, Raquel Huete ha assenyalat que “els turistes veuran com els seus llocs de vacances es converteixen en espais molt més acollidors i capaços de respondre a les seues necessitats en cada instant”.

La directora ha explicat a més que ja es compta amb un full de ruta, basada en un estudi desenvolupat per Invat·tur i la Universitat d’Alacant, que es va desenvolupant des del 2015 i que en aquests moments es troba amb prop de vint projectes en marxa.

La idea és que amb l’engegada d’aquesta oficina Invat.tur amplie el suport que ja ve prestant a les destinacions turístiques. “Serà l’ens gestor del projecte, pioner a abordar aquesta qüestió a Espanya; Per a açò, serà clau la coordinació i col·laboració amb els municipis i diputacions, als quals farem partícips del mateix a través d’una comissió de treball”, ha puntualitzat Raquel Huete. “I també cercarem la participació de les universitats, perquè la recerca i la innovació són un soci clau de present i de futur”, ha afegit.

En aquest sentit, la directora precisa que, quan es parla de destinacions intel·ligents, “es fa referència a la capacitat que té un territori de conéixer la seua pròpia evolució i la del seu entorn, i d’actuar en conseqüència des d’una presa de decisions basada en la realitat”.

Finalment, Huete ha avançat que, a més del treball desenvolupat en Invat·tur, s’estudia “la possibilitat d’incloure una línia de suport orientada a destinacions turístiques intel·ligents en el pròxim programa d’ajudes a municipis, alguna cosa que sens dubte facilitarà a les destinacions el treball en aquesta adreça”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 10 =