25n
25N
25N

Intervinguts més de 3.300 test ràpids de Covid-19 que anaven a ser venuts il·legalment

Intervinguts més de 3.300 test ràpids de Covid-19 que anaven a ser venuts il·legalment
20/11/2020 -

La Guàrdia Civil ha intervingut més de 3.300 test ràpids de Covid-19 que anaven a ser venuts de manera il·legal en diverses localitats de la província de València. Així mateix, en el marc d’aquesta operació, anomenada ‘Cherpi’, s’ha procedit a la investigació de tres persones –dos homes i una dona amb edats compreses entre 39 i 47 anys– per un delicte contra la salut pública.

La investigació es va iniciar després de conéixer per mitjà d’una empresa farmacèutica que s’estaven realitzant sense autorització test ràpids de la Covid-19 en una ferreteria de la localitat de Pobla de Vallbona i en un basar de Manises.

Per tal motiu, els agents d’aquesta van realitzar una inspecció en aquest establiment, comprovant que en la rebotiga es trobava una bossa amb una caixa de test de Covid-19 juntament amb diferents utensilis per al seu ús. Igualment, es va poder observar que alguns dels test havien sigut utilitzats anteriorment.

Per tot això, la Guàrdia Civil va procedir a l’aprehensió d’aquests objectes i posteriorment a la investigació del responsable de l’establiment per un suposat delicte contra la salut pública.

De les investigacions realitzades es va poder comprovar que aquesta persona comptava amb un contacte i diverses empreses que li oferien la compra dels test ràpids.

INSPECCIONS

Amb la documentació que va aportar el primer investigat i les gestions realitzades pels agents, s’han dut a terme diverses inspeccions en establiments i empreses, situades en les localitats de Pobla de Vallbona, Paterna, Catarroja, Torrent, Manises i València, juntament amb tècnics-inspectors de Sanitat, aprehenent més de 3.300 unitats de test ràpids Covid-19 de diverses marques.

D’aquestes inspeccions es detecta que les empreses situades en les poblacions de Catarroja i Paterna són les que proveïen al basar de Manises i la ferreteria de Pobla de Vallbona que les venien de manera fraudulenta.

L’operació ha sigut duta a terme per l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de la Pobla de Vallbona (València). Els investigats i efectes confiscats van ser posats a la disposició del Deganat dels Jutjats de Llíria (València).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − dos =