25n
Orgull
Orgull

Intersindical proposa una manifestació unitària el 9 d'octubre per a reivindicar el finançament i igualtat lingüística

Intersindical proposa una manifestació unitària el 9 d'octubre per a reivindicar el finançament i igualtat lingüística
03/09/2019 -

Intersindical Valenciana ha apostat per la convocatòria d’una manifestació unitària el pròxim 9 d’octubre per a reivindicar els “drets socials i nacionals”, a més d'”avançar en l’autogovern, aconseguir un finançament valencià, augmentar les inversions, acabar amb la precarietat i les desigualtats i potenciar els serveis públics i aconseguir la plena igualtat lingüística”.

El sindicat creu que fa falta una mobilització davant l’actual situació que travessa la Comunitat Valenciana d’infrafinançament i manca d’inversions, que “generen molts problemes als valencians i que dificulten l’aplicació de polítiques socials favorables als interessos de la majoria de la població”, segons ha explicat en un comunicat.

També s’ha referit als casos de “discriminació lingüística”, que “són una prova evident dels atacs al valencià per part d’una minoria molt activa contra els drets lingüístics”. El sindicat ha advocat per respondre amb “mesures contundents” per part de les administracions públiques, com la promulgació d’una Llei d’Igualtat Lingüística i l’augment de les partides destinades a la promoció del valencià.

En aquest context, Intersindical ha assenyalat que el 9 d’octubre és “una bona ocasió per a posar de manifest totes les reivindicacions”, a través d’una manifestació “unitària, plural i reivindicativa” a València.

El sindicat ha apostat per una agenda social “en clau valenciana”, que reculla reivindicacions com la reversió de les retallades aplicades durant la crisi, derogar les reformes laborals i de les pensions, apostar per un treball “digne, estable i saludable”, millorar els salaris, acabar amb la precarietat, la bretxa salarial i les discriminacions, entre altres.

En la mateixa línia, ha destacat la importància de potenciar els serveis públics, garantir un habitatge digne, declarar l’emergència climàtica, desenvolupar el Pacte Valencià contra la violència de gènere, derogar la llei mordassa o potenciar l’ús del valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 3 =