25n
Orgull
Orgull

Intersindical denúncia la "passivitat" del Govern davant la pujada de la llum

Intersindical denúncia la "passivitat" del Govern davant la pujada de la llum
10/08/2021 -

Intersindical Valenciana exigeix al Govern que no romanga “passiu” davant l’escalada abusiva de la tarifa elèctrica que “castiga el conjunt de la societat, màximament a la classe treballadora i les llars vulnerables”.

Per al sindicat, el preu de la llum és un abús i una conseqüència de l’especulació del mercat energètic, per la qual cosa creu que l’executiu de Pedro Sánchez ha d’intervenir de manera immediata.

“La baixada de l’IVA o el monitoratge no són més que pegats que no resolen la greu situació generada que afecta milers de llars”, adverteix en un comunicat aquest dimarts, un dia en què el preu mitjà de la llum en el mercat majorista tornarà a tocar nous màxims històrics per segon dia amb una mitjana de 111,88 euros el megavat hora (MWh).

Davant aquesta pujada, Intersindical reclama que l’Estat intervinga en el mercat elèctric i pose en marxa mesures per a ajudar als consumidors, sobretot als més vulnerables. Demana així canviar les regles del mercat i de les subhastes i apostar per empreses públiques de subministrament de l’energia i dels béns comuns.

Una altra de les seues exigències és endurir les incompatibilitats dels alts càrrecs públics per a evitar que quan els deixen passen a formar part dels consells d’administracions de les empreses sobre les quals han tingut relació i interessos durant el seu mandat. “No és ni ètic ni estètic i, com s’està veient, només beneficia a aquestes empreses”, rebutja.

La central sindical també critica la lentitud del Govern per a prendre decisions a curt i mitjà termini que servisquen per a afavorir els interessos de la majoria de la població, al mateix temps que insta les administracions a crear empreses públiques per a garantir un preu just i assequible per al conjunt d’Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =