25n
25N
25N

Un intern del CIE de Sapadors denuncia al jutge una agressió policial durant un trasllat

Un intern del CIE de Sapadors denuncia al jutge una agressió policial durant un trasllat
01/01/2020 -

Un intern del CIE de Sapadors, a València, ha denunciat davant el jutjat de guàrdia una agressió policial patida durant un trasllat, segons ha informat la campanya CIE No en un comunicat. Així, ha explicat que aquest intern, de vint anys va ingressar en les citades dependències des de fa més de trenta dies, ha denunciat l'”agressió” que va patir quan tornava de l’hospital, al qual havia sigut traslladat per una contusió en una mà.

La Campanya CIE No ha explicat que aquest jove relata en la seua denúncia que anava emmanillat en la part posterior del cotxe policial quan de sobte es va sentir un soroll i els agents que l’acompanyaven van pensar que havia sigut ell el causant i precisa que anava emmanillat.

Així, en la seua denúncia sosté que es va frenar en sec el cotxe i que es va colpejar en el front i apuntat que després d’això, els dos policies que anaven en el cotxe “es van baixar amb pistola en mà, van obrir la porta i van guardar la pistola” i que després dins del vehicle li van donar “dues punyades en la cara” i li van baixar “a ròssec”, la qual cosa li va provocar una ferida en “el genoll esquerre”.

CIE No agregat que segons aquest testimoniatge, “l’agressió es va produir en la vesprada del 23 de desembre per part d’agents de la Policia Local” que, “pel que sembla, van estar a càrrec de realitzar el trasllat d’anada i tornada a l’hospital”.

Igualment, aquest col·lectiu sosté que l’intern, a la seua arribada al CIE, “va redactar una instància dirigida al director del centre en la que sol·licitava ‘presentar una denúncia als policies’ i precisa que va adjuntar a aqueix document “l’informe mèdic de l’hospital, anterior a l’agressió, i una fotografia en la qual es veu la ferida en el genoll, així com la inflor en la cara”.

CIEs No ha comentat que “després de cinc dies en què no va obtenir cap mena de resposta”, el jove va contactar amb la Campanya pel Tancament dels CIEs i la fi de les deportacions per a expressar “la seua voluntat d’elevar la denúncia al jutge de control del CIE”.

Així, aquest col·lectiu assenyala que “el passat 28 de desembre, membres de la campanya van accedir al CIE per a entrevistar-se” amb l’intern i “traslladar el seu escrit de denúncia al jutjat de guàrdia”. “En l’escrit presentat, a més del relat dels fets, s’aporta l’informe hospitalari previ a l’agressió, una fotografia en la qual apareixen lesions coincidents amb el descrit i la instància que va entregar a la direcció del CIE i per la qual no va rebre resposta”, ha agregat.

La Campanya pel Tancament dels CIEs i la fi de les deportacions ha indicat que en la denúncia “se sol·licita que s’identifique als agents de servei que van poder haver participat en els fets denunciats” i que “se suspenga cautelarment l’expulsió de la víctima fins que s’esclarisquen els fets”.

El denunciant demana al jutge ser cridat “a declarar i ratificar-se en la denúncia”, ha afegit el col·lectiu, que ha destacat que “assumeix les sol·licituds del denunciant i exigeix que s’investigue i esclarisca l’ocorregut i s’assumisquen responsabilitats”.

ARXIU

“Volem assenyalar que són nombrosos els casos en els quals s’ha procedit a la deportació de la víctima després d’haver efectuat una denúncia, per la qual cosa els procediments acaben sent arxivats i els presumptes agressors queden impunes. A més, vam mostrar la nostra preocupació per les represàlies que poguera patir la persona que denuncia aquests fets i que, en estar privada de llibertat, es troba en una situació de gran vulnerabilitat”, ha exposat CIE No.

Així mateix, ha subratllat que “mentre seguisquen oberts els CIE continuaran produint-se vulneracions als drets humans, que en moltes ocasions inclouen agressions físiques a les persones que han sigut privades de llibertat pel simple fet de no disposar de permís de residència”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =